2017-03-26 19:49:15
Φωτογραφία για ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Σύλληψη μαϊμού αποκλειστικών νοσηλευτριών μετά τις αποκαλύψεις του PP
Ραγδαίες εξελίξεις έφερε το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε πριν λίγες μέρες το PIRAEUSPRESS.gr, σχετικά με τη δράση κυκλώματος με παράνομες αποκλειστικές νοσηλεύτριες, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και σε συντονισμένη έφοδο της ΕΛΑΣ και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Κρατικού Νικαίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αλλοδαπές - παράνομα εργαζόμενες - αποκλειστικές νοσοκόμες... Επιβεβαιώνοντας έτσι "πανηγυρικά" το αποκλειστικό ρεπορτάζ του PP, που είχε αναδείξει το θέμα πριν λίγες μέρες.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Εφοδος πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη το βράδυ από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαπές γυναίκες (δύο Γεωργιανές, δύο Βουλγάρες και μία Αλβανίδα) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, Βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.


Σημειώνεται από τις Αρχές ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενέχει πρωτίστως κινδύνους για τους ασθενείς, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές. Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ