2017-03-27 18:28:24
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
Προς απεργιακές κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

«Η Ν.Δ. είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση την Επιχείρηση. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη: «Η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται και ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του».

«Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ», συνεχίζει ο πρώην ΥΠΕΝ. Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο κ
. Χατζηδάκης «ψεύδεται ή έχει άγνοια, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν». «Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει  από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ», συνεχίζει. Κατά τον κ. Σκουρλέτη: «Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα  ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται».

Εν τω μεταξύ, σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρός της Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. 

Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων και όχι των υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, η όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Ο ίδιος κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας, να συμπαρασταθούν στην Ομοσπονδία όταν θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όπως έγινε και το 2014».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ