2017-03-27 18:47:10
Φωτογραφία για Δικαστής αθώωσε βιαστή γιατί το θύμα δεν ούρλιαξε
Πολλαπλές αντιδράσεις και οργή προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση ενός δικαστή να αθωώσει έναν άνδρα, που επιτέθηκε και βίασε μία γυναίκα στο κρεβάτι νοσοκομείου, μόνο και μόνο επειδή εκείνη δεν ούρλιαξε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή η αντίδραση της γυναίκας, που φαίνεται να είπε στο βιαστή της «αρκετά!», ήταν πολύ λίγη για να στοιχειοθετήσει εναντίον του την κατηγορία του βιασμού. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail ο δικαστής Diamante Minucci είπε στην κατηγορούμενη: «Δεν κλάψατε, ούτε ουρλιάξατε. Δεν τον σπρώξατε μακριά. Πρέπει να ρωτήσουμε γιατί;».

Οι δικηγόροι της γυναίκας είπαν στο δικαστήριο ότι η σιωπή της έδειχνε τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν και δεν ήταν απόδειξη ότι δεν είχε βιαστεί.

Η απόφαση του δικαστή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία κυρίως από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. Σύμφωνα με το Il Fatto Quotidiano ο δράστης δεν αρνήθηκε ποτέ την πράξη του αλλά υποστήριξε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα με τη σύμφωνη γνώμη της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ