2017-03-28 15:17:55
Φωτογραφία για Έρευνα για τις καταγγελίες Ράϊκου διέταξε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Έρευνα μετά τις καταγγελίες και την παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου, διέταξε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες της για "παράκεντρα εξουσίας" που παρεμποδίζουν το έργο της στην υπόθεση της Novartis αλλά και η αναφορά της ανακρίτριας διαφθορας Ηλιάνας Ζαμανικα σε βάρος της. Μάλιστα κλήθηκαν ήδη σύμφωνα με την ανακοίνωση τόσο η ανακρίτρια οσο και ο εποπτεύων εισαγγελεας απο τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Παράλληλα διευκρινίζεται πως ήδη πριν την υποβολή της παραίτησης της είχε σταλεί ερώτημα από τον κ. Κοντονή λογω της επικειμενης ληξης της θητείας της το οποιο θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με αφορμή τον δημιουργηθέντα θόρυβο εξαιτίας της δήλωσης παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς και της αναφοράς της ανακρίτριας του Ν. 4022/2011, θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:


1) Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος.

2) Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.

3) Κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ