2017-03-29 13:31:03
Φωτογραφία για ΝΑΙ στη στράτευση στα 18 σε debate της ΟΝΝΕΔ!
Τα debates της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, με θέμα την Υποχρεωτική Στράτευση στα 18.

ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 επιχειρηματολόγησε ο Αντιστράτηγος (ε.α) κος Κουτρής Σταύρος και ΚΑΤΑ ο Καθηγητής και τέως πρύτανης κος Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος κος Πορτοσάλτε. Μετά τον 1ο γύρο ομιλιών ακολούθησαν παρεμβάσεις μέσω βίντεο, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδος κο Βασίλη Μαυρίδη. Η άποψη του ζητήθηκε, μιας και η Ορεστίαδα είναι μια πόλη εξοικειωμένη με το στρατιωτικό στοιχείο. Ο οφθαλμίατρος και ιδιοκτήτης οφθαλμολογικής κλινικής Νίκος Οικονόμου μίλησε για την προστιθέμενη αξία που παρέχει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης. Το τελευταίο βίντεο ήταν από τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της νεολαίας της συντηρητικής παράταξης στην Σουηδία, της MUF.

Η άποψη του ζητήθηκε εκτενώς μιας και στη Σουηδία, αρκετά πρόσφατα, η υποχρεωτική στράτευση επανήλθε έπειτα από την κατάργηση της το 2010. Μετά τον σχολιασμό από τους ομιλητές των παραπάνω παρεμβάσεων ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο. Έπειτα από 3 περίπου ώρες οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση:

«Πιστεύετε ότι η ηλικία των 18 είναι κατάλληλη για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας;»

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 63% ΝΑΙ και 37% ΟΧΙ

 Χρήστος Δερμεντζόπουλος,

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ