2012-05-21 12:34:03
Φωτογραφία για Απεργιακές κινητοποιήσεις στις βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο
Δεν έγινε τελικά κατορθωτό να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις βρετανικές Βάσεις, καθώς η αντιπαράθεση των συντεχνιών και των... βρετανικών Αρχών, σε σχέση με το θέμα της συλλογικής σύμβασης, δεν βρήκε γέφυρα συνεννόησης. Mε αυτά τα δεδομένα, οι συντεχνίες ΣEK, ΠEO, ΠΑΣΥΔΥ και TOYPK-ΣEN προχωρούν στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας απόφασης, η οποία λήφθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.

Η απόφαση αφορά συγκεκριμένα την πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας τη μεθεπόμενη Τρίτη, 29 του μήνα, στις βρετανικές Βάσεις.

Οι 1.300 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες των βρετανικών Βάσεων, έχοντας τη συμπαράσταση των συντεχνιών τους, θα συγκεντρωθούν από τις 06:45 έως τις 08:45 το πρωί έξω από τις εισόδους των Βάσεων Επισκοπής, Ακρωτηρίου, Τροόδους και Δεκέλειας, διαμαρτυρόμενοι για την παραβίαση των συμφωνηθέντων όρων των συλλογικών συμβάσεων από μέρους της εργοδοτικής πλευράς. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.


Οι συντεχνίες των εργαζομένων επιρρίπτουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου στις βρετανικές Αρχές καθώς, όπως καταγγέλλουν, η εργοδοτική πλευρά, με διάφορες ενέργειες επιχειρεί να διαφοροποιήσει ουσιαστικούς συμφωνημένους όρους εργοδότησης και ωφελήματα των εργαζομένων, όπως είναι για παράδειγμα η άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να καταβάλει τις ετήσιες προσαυξήσεις και την ΑΤΑ.

«Έχουμε δώσει αρκετή πίστωση χρόνου για τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί σε σχέση με τους όρους εργοδότησης των εργαζομένων στις βρετανικές Βάσεις, αλλά με την όλη στάση της, η εργοδοτική πλευρά, μας εξωθεί στη λήψη μέτρων», δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων και εκπρόσωπος της ΣΕΚ, Χρίστος Τζιαπούρας. Καλώντας, παράλληλα, την εργοδοτική πλευρά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ