2017-03-29 19:33:38
Φωτογραφία για Reuters: Συμφωνία Ελλάδας ‑ δανειστών
Σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία της β΄ αξιολόγησης φέρεται να καταλήγουν Ελλάδα και δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. «Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως, και όχι από διαρροή» δήλωνε από πλευράς της κυβερνητική πηγή.

Ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο, σημειώνουν ότι η συμφωνία αφορά τόσο την αγορά εργασίας, όσο και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Όσον αφορά το ζήτημα των ενεργειακών, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την πώληση κεντρικών παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ,  με το «πωλητήριο» να αφορά το 40% των εργοστασίων λιγνίτη.

H κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει επίσης, την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, με στόχο την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ.

Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία! Συχνά αναπαριστούν αυτά που βλέπουν γύρω τους!


Τα τουβλάκια Mega Bloks είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουν τον κόσμο! See more

Sponsored by

Στο «μέτωπο» των εργασιακών, η Ελλάδα «κέρδισε» τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μετά τη λήξη του προγράμματος βοήθειας, το 2018.

Πάντως αποστάσεις από το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters περί συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών κράτησαν Βρυξέλλες και Αθήνα. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις αναφορές αυτές» δήλωνε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ. «Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως, και όχι από διαρροή» δήλωνε από πλευράς της κυβερνητική πηγή.

Πάντως, το δημοσίευμα δεν διαψεύστηκε ευθέως, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να σημειώνουν ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία» επικαλούμενοι και τις σχετικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου την Τρίτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ