2017-03-29 23:59:31
Φωτογραφία για Το Brexit επηρεάζει άμεσα την Τσέλσι
Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε χθες και επίσημα τις διαδικασίες για την αποχώρηση από την Ε.Ε. με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και αναμένεται το προσεχές διάστημα να αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για θέματα όπως η μετακίνηση εργαζομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αγγλία και τις άλλες χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αναμένουν με αγωνία τις διαπραγματεύσεις, καθώς ένα ενδεχόμενο «σκληρό» Brexit μπορεί να επηρεάσει τα ρόστερ τους.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Τσέλσι είναι αυτή που επηρεάζεται περισσότερο, καθώς το 74% των συμμετοχών της στην φετινή σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ έγιναν από παίκτες κατόχους διαβατηρίου Ε.Ε., ή με διπλή υπηκοότητα και διαβατήριο Ε.Ε. ως δεύτερο (όπως για παράδειγμα ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος αλλά έχει και πορτογαλικό διαβατήριο). Επίσης, ποδοσφαιριστές αυτής της κατηγορίας έχουν πετύχει και τα 45 από τα 58 φετινά της γκολ στο πρωτάθλημα, σε ποσοστό 78%! Δεύτερη στην σχετική λίστα είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 59%  των συμμετοχών της να έχουν γίνει από πολίτες της Ε.Ε., ενώ στην τελευταία θέση είναι η Χαλ με ποσοστό μόλις 5%! 'Οσον αφορά τα γκολ, δεύτερη ομάδα μετά την Τσέλσι που επηρεάζεται από το Brexit είναι η Μίντλεσμπρο, με 74% των τερμάτων της, ενώ ποσοστό 71% γκολ έχει η Γιουνάιτεντ, 62% η Σίτι και 61% η Σουόνσι
. Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα ποσοστά δεν υπολογίζονται οι Ιρλανδοί, που έχουν ξεχωριστή συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν επηρεάζονται.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ