2017-03-31 14:11:03
Φωτογραφία για «Aπασφαλίζει» ο Πειραιώς: Άρθρο καταπέλτης του Σεραφείμ για το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άρθρο - καταπέλτη εναντίον της κυβέρνησης για την πρόθεσή της να προχωρήσει στο χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας δημοσιεύει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην ιστοσελίδα της μητρόπολής του «Είναι η Ελλάδα Ουδετερόθρησκο Κράτος;», διερωτάται ο μητροπολίτης που δεν διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια για την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στον θρησκευτικό αποχρωματισμό του Κράτους.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς εξαπολύει μύδρους εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και των πέντε καθηγητών που υπέγραψαν την πρότασή του να υπάρξει θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους με αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας Θρησκείας.

«Ἡ πρόταση αὐτή ἐπιβάλλει τήν πληροφόρηση γιά τήν σημερινή νομική πραγματικότητα πού ἀποδεικνύει περίτρανα ὅτι ἡ χώρα εἶναι σαφέστατα οὐδετερόθρησκο Κράτος μέ τό ἰσχῦον νομικό πλαίσιο καί ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Καθολική Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἔχει τήν αὐτή νομική θέση καί ἐνδεχομένως κατωτέρα τῶν ἀναγνωριζομένων ὡς Νομικῶν Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Μουφτειῶν τῆς Μουσουλμανικῆς μειονότητος καί τῶν Ἰσραηλιτικῶν Κοινοτήτων», λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ