2012-05-21 13:20:53
Φωτογραφία για Ο Σωτήρης Νίνης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό μετά από εννέα χρόνια
Ο Σωτήρης Νίνης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό μετά από εννέα χρόνια στον σύλλογο

Η απόφαση του Σωτήρη Νίνη να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μία βιαστική υπόθεση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός το είχε στο μυαλό του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αφού όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας, ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους έξι μήνες, απλά έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο στον Σωτήρη Νίνη για να υπογράψει στην Πάρμα.

Ουσιαστικά ο Νίνης έχει περάσει σχεδόν τη μισή του ζωή στον Παναθηναϊκό, αφού εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία 14 ετών. Αμέσως ξεχώρισε και ο Βίκτορ Μουνιόθ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Σε αυτά τα εννέα χρόνια λοιπόν (επτά από αυτά ως ενεργό μέλος της ομάδας), κατέκτησε τίτλους, έγραψε το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου και μπήκε μέσα στη λίστα του "Don Balon", με τους εκατό πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές του κόσμου.


Τα δύσκολα χρόνια

Ο Σωτήρης Νίνης πέρασε και δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, καθώς πέρασε μία σειρά δύσκολων τραυματισμών που έφεραν πίσω την εξέλιξη του. Παρόλα επανήλθε, ξανατραυματίστηκε και γύρισε με εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πλέι οφ.

Ο νεαρός άσος είχε εξαιρετικές στιγμές και με την Εθνική Ελλάδας, με την οποία έχει παίξει σε 18 ματς κι έχει πετύχει 2 γκολ, το πρώτο από τα οποία μπήκε το 2008 στο ματς με την Κύπρο.

Ο Νίνης με αριθμούς

Εδώ να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία για τον άσο της Εθνικής και την Πάρμα πλέον (λέτε να γίνει καμιά έκπληξη και να τον δούμε αλλού;), που είναι εντυπωσιακά.

Σε 15 ματς που έχει σκοράρει ο Παναθηναϊκός δεν έχει ήττα! Συνολικά μετρά 14 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, ενώ το ίδιο ισχύει και με την Εθνική που έχει δυο νίκες στα δυο ματς που σκόραρε.

Πιο αναλυτικά Ντεμπούτο: Σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών

Παιχνίδι: Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 1-1 (7/1/07)

Πρώτο γκολ: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (έκανε το 2-0 στο 46')

Πρώτο γκολ σε ντέρμπι: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 1-4 (έκανε το 0-2 στο 8')

Πρώτη ασίστ: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 3-1 (Κύπελλο)

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο: Λανς - Παναθηναϊκός: 3-1

(Όλα τα παραπάνω στην πρώτη του σεζόν σε ηλικία 16 ετών)

Πρώτο γκολ στην Ευρώπη: Ρόμα - Παναθηναϊκός: 2-3

Πρώτο γκολ στο Κύπελλο: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: 3-1

Πρώτη αποβολή: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ