2012-05-21 13:38:14
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 21-5-2012
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η σύνοδος των G8, η κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπάλληλοι - κροίσοι από μίζες!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπάλληλοι κροίσοι, με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βίλες, κότερα και ακριβά ακίνητα, περιουσία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πώς την απέκτησαν βρεθηκαν μετά από δείγμα ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "435.000.000 ευρώ χάρισε ο Παπαδήμος στον διεθνή κερδοσκόπο Κένεθ Νταρτ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την τελευταία μέρα της παραμονής του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος υπέγραψε την πληρωμή ομολόγου αξίας 435.000.000 ευρώ το οποίο είχε αγοραστεί ενάμιση χρόνο πριν από το γεράκι της διεθνούς κερδοσκοπίας Κένεθ Νταρτ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι τρέχει με τις καταθέσεις".


Η εφημερίδα γράφει "σε τεντωμένο σκοινί κινείται το τραπεζικό σύστημα, καθώς μία άσχετη δήλωση, έστω και με καλή πρόθεση, από έναν εκ των μονομάχων στις προσεχείς εκλογές ή ένα τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εκροών καταθέσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Πρωτοβουλία Ολάντ για ευρωομόλογο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη μεθαυριανή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής θα βρεθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Κρίσιμης σημασίας αποφάσεις θα ληφθούν. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εισηγηθεί την έκδοση ευρωομολόγων, τον δανεισμό των κρατών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την αύξηση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μυστικό σχέδιο της Μπίλντερμπεργκ για διάσωση του ευρώ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην επικείμενη ετήσια σύνοδο της Λέσχης Bilderberg στο Chantilly της πολιτείας Virginia θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παγκοσμιοποιητές της οικονομικής ελίτ θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που απειλεί να καταστρέψει την ατζέντα τους για μια παγκόσμια διακυβέρνηση: την κρίση της ευρωζώνης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κρατηθείτε στο ευρώ, θα έρθουν μέτρα ανάπτυξης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ολάντ βάζει επίσημα στο τραπέζι την έκδοση ευρωομολόγων και την αγορά χρέους από την ΕΚΤ. Στο πλευρό της Γαλλίας ο Ομπάμα. Θετική στάση και από Μόντι, Μεντβέντεφ. Απομονωμένη η Μέρκελ στη συνταγή της λιτότητας για την Ελλάδα, ενώ δίνει αυξήσεις 4,3% στους Γερμανούς εργάτες. Μόνος σύμμαχός της ο Κάμερον".

ΕΣΤΙΑ: "Το σκηνικό θυμίζει 1981".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 16 Οκτωβρίου 1981, δύο ημέρες προ των εκλογών που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με ποσοστό 48%, ο τότε Πρωθυπουργός Γ. Ράλλης είχε κάνει δημοσίως την πρόβλεψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα ελάμβανε ποσοστό τουλάχιστον 45%. Αλλά έλαβε μόλις 36%. Στις εκλογές εκείνες δημιουργήθηκε ένα ρεύμα που παρέσυρε τα πάντα. Κάτι ανάλογο φοβούμεθα ότι συμβαίνει και τώρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πιέζουν για Ανάπτυξη με δάνεια και ευρω-ομόλογα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας, το οποίοι προβλέπει, συν τοις άλλοις, έκδοση ευρω-ομολόγου, και αύξηση των δανείων από την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα προτείνει ο Ολαντ στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ξορκίζουν τη δραχμή ανασταίνουν το ευρωομόλογο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ηγέτες των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου επιβεβαίωσαν ότι θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αφού τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους. Απαίτησαν όμως την τήρηση των δεσμεύσεων και υποσχέθηκαν να δώσουν κίνητρα για την ανάπτυξη, επαναφέροντας το ευρωομόλογο".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ρευστό σκηνικό και νέα διλήμματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα. G8: Τηρήστε τις συμφωνίες, για να σας στηρίξουμε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολονύκτιες διαβουλεύσεις με επίκεντρο την κρίση στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά η οικονομια μιας μικρής χώρες μονοπώλησε τη Σύνοδο των ισχυρών του πλανήτη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιστή τήρηση δεσμεύσεων για την παραμονή στο ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις της και την απερέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος ζήτησαν ξεκάθαρα οι κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη από τη σύνοδο του G8, στηρίζοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, να συνεχίζει στη σκληρή γραμμή της και με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, να επιμένει στην ανάπτυξη και στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος".
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ