2017-04-06 08:33:16
Φωτογραφία για Σταϊκούρας: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι οδυνηρή για τους πολίτες
«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι οδυνηρή για τους πολίτες αλλά αν συνεχίσει να σύρεται η διαπραγμάτευση θα είναι καταστροφικό για τη χώρα», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε: «Εύχομαι να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και να υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας με ωφέλιμο περιεχόμενο για τη χώρα και την οικονομία της. Δυστυχώς όμως πολλές φορές έχουμε ακούσει, το τελευταίο ειδικά χρονικό διάστημα, αντίστοιχες εκτιμήσεις ή προβλέψεις οι οποίες τελικά έχουν διαψευστεί με αποτέλεσμα κάθε φορά να ανοίγει ένας νέος κύκλος χαμένων ευκαιριών. Ειδικά δε όταν μιλάμε για μέλη της κυβέρνησης και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό έχει αποδειχθεί ότι δεν τα πάνε καλά με τις προβλέψεις και δεν έχουν και αίσθηση του χρόνου».

«Αυτό όμως, αν υπάρξει μία θετική εξέλιξη, δεν ακυρώνει την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και για την πολύμηνη καθυστέρηση και για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης
. Κάθε μέρα βλέπουμε δείκτες της οικονομίας, αλλά και την πραγματικότητα γύρω μας να εξελίσσεται. Η οικονομία εξαιτίας της καθυστέρησης βούλιαξε στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, τα φορολογικά έσοδα τον Φεβρουάριο συρρικνώθηκαν, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, τα λουκέτα τους δύο πρώτους μήνες του 2017 πολλαπλασιάστηκαν, θέσεις απασχόλησης, όπως έδειξε η ΕΡΓΑΝΗ, χάθηκαν, δυστυχώς καταθέσεις έχουν αποσυρθεί από το τραπεζικό σύστημα. Και έρχονται νέα μέτρα λιτότητας για μετά το 2018», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας.

Σε σχετική ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ απάντησε: «Είναι δύσκολη η απάντηση γιατί ο Πρωθυπουργός έχει δείξει ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας και το πολιτικό του μέλλον. Αυτό που έχω υποστηρίξει και συνεχίζω να το υποστηρίζω είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά τον βέλτιστο για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο. Δυστυχώς, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι οδυνηρή για τους πολίτες, αλλά το σύρσιμο της αξιολόγησης θα είναι καταστροφικό για τη χώρα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ