2017-04-07 08:59:44
Φωτογραφία για Γιατροί ΠΕΔΥ: Αιτήσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ένταξη στο ΕΣΥ αλλιώς απόλυση! Όλο το ΦΕΚ
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση ένταξής τους στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΠΕΔΥ, όπως προβλέπεται και στο σχετικό ΦΕΚ.

Εξεδόθη και σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Έτσι οι γιατροί του ΠΕΔΥ που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο επειδή δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, έχουν το δικαίωμα και αυτοί να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα.

Όμως θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου διαφορετικά θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται μέχρι το διάστημα αυτό θα πληρώνονται κανονικά για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και δεν πρόκειται το κράτος να διεκδικήσει πίσω τις αποδοχές τους.

Κατά τα άλλα αποτυπώνεται και σε ΦΕΚ, η οριστική απόφαση του υπουργείου Υγείας να δώσει δικαίωμα σε όσους μείνουν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι το τέλος του 2018.


Πρόκειται για μια ρύθμιση που είχε περάσει την τελευταία στιγμή μετά από έντονες πιέσεις της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ τι παρασκήνιο υπήρξε: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση έως τέλος του 2018 για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία! Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο»

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι περίπου το 80 με 90% των γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν επιστρέψει στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, θα υποβάλουν αίτηση κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Με βάση τους υπολογισμούς κοντά στα 800 άτομα θα επιλέξουν τη σιγουριά του ΕΣΥ, δεδομένης και της κρίσης αλλά και των δυσβάστακτων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που πλήττουν όλο τον ιατρικό κλάδο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ