2017-04-11 17:48:28
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΠ: Το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες θα έρθει το φθινόπωρο αλλά εμείς να επαγρυπνούμε
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας- Πειραιά η ΕΙΝΑΠ για τις εξελίξεις στην ιατρική ειδικότητα.

Όπως ενημερώνουν από την ΕΙΑΝΠ, το ΔΣ της Ένωσης στις 06/04 προκήρυξε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών για το θέμα της ιατρικής εκπαίδευσης – εξετάσεις. Ζήτησε και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, που και έγινε την ίδια ημέρα παρουσία και μελών της ΟΕΝΓΕ.

Τέθηκαν τα εξής ερωτήματα:

1. Κριτήρια καθορισμού του αριθμού των ειδικευομένων προς τους ειδικευμένους.

2. Αριθμός γιατρών ανά ειδικότητα.

3. Τα κριτήρια αξιολόγησης των ομάδων των εκπαιδευτικών κέντρων

όπως λένε, "ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός μας είπαν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις μέχρι το υπουργείο να νομοθετήσει, αφού μελετήσει όλες τις εισηγήσεις. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο δε θα έρθει στη Βουλή πριν από το φθινόπωρο και δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή πριν από το 2018.


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκτιμώντας ότι αυτές οι αλλαγές που προωθούνται δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καλεί όλους τους γιατρούς της Αθήνας – Πειραιά σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ήδη έχει συντελεστεί μια πρώτη νίκη αφού η εφαρμογή των προτάσεων του ΚΕΣΥ «πάγωσαν» προσωρινά.

Καλούμε τις 3μελείς και τις 5μελείς επιτροπές των νοσοκομείων να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία τους και να μας ενημερώσουν.

Η ΕΙΝΑΠ παραμένει στις προτάσεις που εισηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ