2017-04-19 07:51:18
Φωτογραφία για Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες σε ένα γραφείο
Μπορεί κάποτε να τους συνέδεε πολιτική φιλία, όταν έρχεται η ώρα όμως ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Ζαν Λικ Μελανσόν δεν χαρίζεται στον Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Έλληνα πρωθυπουργού μάλλον προς… αποφυγή, όταν αναφέρεται στη διαπραγμάτευση- θρίλερ του καλοκαιριού του 2015.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Parisien, ο Μελανσόν- της ριζοσπαστικής αριστεράς- απαντά σε ερώτηση για το μέλλον της Ευρώπης κάνοντας μια αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα. «Με εμένα η γερμανική κυβέρνηση θα έχει την έκπληξη της ζωής της: θα δουν έναν Γάλλο που τους λέει όχι. Η κα Μέρκελ είναι λογική αλλά οι Γάλλοι πρόεδροι δεν είναι. Ο κ. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά πως εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα με κλείσουν δεκαεπτά ώρες σε ένα γραφείο με κάποιον που με προσβάλλει. Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία, οπότε θα συζητήσουμε» απαντά χαρακτηριστικά ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Θα τους πω πως είμαστε η δεύτερη δύναμη στην Ευρώπη και πως χωρίς εμάς δεν έχει Ευρώπη. Αυτό είναι το όπλο μου» προσθέτει μεταξύ άλλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ