2017-04-20 10:30:45
Φωτογραφία για Έκρηξη στην Αθήνα: Τρομοκράτες χτύπησαν στην «καρδιά» της πρωτεύουσας - Ποιους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.
Ποιοι κρύβονται πίσω από την ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτήριο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας - Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για το τρομοκρατικό χτύπημα – Οι δράστες έχουν καταγραφεί από κάμερες στην περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας το βράδυ της Τετάρτης (19/04/2017), έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το ποιοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στην «καρδιά» της Αθήνας στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση. Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών κάνουν λόγο για τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πρώτον, τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που πρόσφατα ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου με εκρηκτικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχοντας προειδοποιήσει ότι θα επανέλθει σύντομα.


Δεύτερον, την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας το 2015.

Τρίτον, την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το χρονικό της έκρηξης

Ήταν 22:30 το βράδυ όταν τρομοκράτες χτύπησαν στο κέντρο της Αθήνας. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, στις 22:05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε ιστοσελίδα, γνωστοποιώντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα. Άμεσα οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Οδό Σταδίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

«Είδα δύο άτομα με μηχανή να αφήνουν μία τσάντα»

Για δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή φορώντας κράνη και τα οποία άφησαν τη τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σημείο της επίθεσης, κάνει λόγο μάρτυρας. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει καρέ - καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, φέρεται να έχει στα χέρια της βίντεο, στο οποίο φαίνονται τα δύο άτομα να κινούνται ύποπτα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ