2017-04-21 16:17:09
Φωτογραφία για Μήνυση εναντίον του ιδρυτή της WikiLeaks ετοιμάζει το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημα μήνυση εναντίον του Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτή του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους ανώνυμα.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Άσαντζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, μετέδωσε το κανάλι CNN χθες.

Τον Νοέμβριο του 2010, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα σε πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Άσαντζ, και η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.

Ο Άσαντζ αιτήθηκε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο το 2012 από φόβο ότι θα σταλεί στη Σουηδία, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού.

Τον Μάρτιο του 2016, η WikiLeaks δημοσίευσε πάνω από 8.700 διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA τα οποία αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία, και τα οποια καταλογραφούσαν σημαντικά τρωτά σημεία στα λειτουργικά της συστήματα
. Την επόμενη της δημοσιοποίησης, ο Άσαντζ πρότεινε σε κατασκευαστές τεχνολογίας να τους βοηθήσει να μοιραστούν πληροφόρηση ώστε να επισκευάσουν τα σημεία αυτά που αναφέρονταν στη διαρροή των εγγράφων.

Ο Άσαντζ αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ