2017-04-21 17:04:18
Φωτογραφία για Πτώση ελικοπτέρου: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο για τον υποστράτηγο Τζανιδάκη... [photos]
Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίσσονται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ελεύθερνα όπου... συγγενείς, φίλοι αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αποχαιρετούν τον αδικοχαμένο υποστράτηγο Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του στρατιωτικού αεροσκάφους στο Σαραντάπορο.

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντα, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφεραν στους ώμους Κρήτες με την παραδοσιακό φορεσιά, ενώ της νεκρικής πομπής προς την εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία προηγούνταν ανώτατοι αξιωματικοί με τα διακριτικά του βαθμού και το σπαθί του υποστράτηγου.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για το «ύστατο χαίρε» ενώ σπαρακτικές φιγούρες η μητέρα, η σύζυγος και τα παιδιά του Γιάννη Τζανιδάκη, τον οποίο σε λίγη ώρα θα σκεπάσει για πάντα η πατρώα γη της Ελεύθερνας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλεται παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ αγήματα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδουν τιμές στον υποστράτηγο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.


Η σορός του 55χρονου Κρητικού αξιωματικού έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο με στρατιωτικό αεροσκάφος και κατόπιν το φέρετρο μεταφέρθηκε αρχικά στο ΠΑΓΝΗ και εν συνεχεία γύρω στις 14:00 αναχώρησε για την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, τον τόπο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο Γιάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι όταν έφευγε από τη ζωή, θα ήθελε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ