2017-04-25 08:10:28
Φωτογραφία για Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Η Λεπέν «παραιτείται» για να κερδίσει στο δεύτερο γύρο
«Φωτιά» άναψε στο εκλογικό σκηνικό της Γαλλίας η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν θέτοντας τον εαυτό της σε «άδεια» από την ηγεσία του κόμματός της, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα και δύο εβδομάδες πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο, βάσει του οποίου θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (24/04/2017) στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, η υποψήφια της γαλλικής Ακροδεξιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προσωρινά από την ηγεσία του FN, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως εκτιμούν Γάλλοι πολιτικοί αναλυτές, η κίνησή της ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια να αντλήσει ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, αφήνοντας στην άκρη την ακροδεξιά ταυτότητα και να ανακόψει την πορεία του «πρώτου» Εμανουέλ Μακρόν έως την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου, οπότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.


Μάλιστα, η υποφήφια της ακροδεξιάς επιτέθηκε στον αντίπαλό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 7ης Μαίου, Μακρόν. «Οι Γάλλοι θα ανακαλύψουν το περιεχόμενο του προγράμματός του μιας βίαιης κοινωνικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε. «Τίποτε στο πρόγραμμα του Μακρόν και στην συμπεριφορά του δεν δίνουν την παραμικρή απόδειξη ότι αγαπάει την Γαλλία», πρόσθεσε η Λεπέν.

«Είμαι η υποψήφια για την προστασία των Γάλλων», τόνισε η Λεπέν, εκφράζοντας την ελπίδα για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και... κάτι άλλου, την εξαφάνιση και την διάλυση της Γαλλίας».

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών

O κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε 24,01% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%, ενώ ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν 20,01% και ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,58%.

Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν συγκέντρωσε ποσοστό 6,36% και ο εθνικιστής Νικολά Ντιπόν Ενιάν 4,7%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ