2017-04-25 15:28:08
Φωτογραφία για Πτώση στη δημοτικότητα του Πούτιν
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταγράφει μια απώλεια της τάξεως των 8 ποσοστιαίων μονάδων στη δημοτικότητά του. Συγκεκριμένα, έρευνα που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada Centr, έδειξε ότι το 72% φαίνεται πλέον να επικροτεί το έργο του προέδρου της χώρας, σε σχέση με το 80% παλαιότερα.

Φαίνεται πως οι αντιλήψεις των Ρώσων πολιτών για τα επιτεύγματα του Πούτιν έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών, όπως έδειξε η πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το γνωστό ερευνητικό κέντρο.

Αν πριν από δέκα χρόνια οι Ρώσοι εξήραν τη συμβολή του στην οικονομική πρόοδο της χώρας, σήμερα εντάσσουν στις επιτυχίες του την ενίσχυση της στρατιωτικής θωράκισης της χώρας και την ενδυνάμωση της θέσης της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή.

Γενικά, το 72% των Ρώσων πολιτών εμφανίζεται να επικροτεί το έργο του Πούτιν, εν αντιθέσει με το 80% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό προ δεκαετίας
. Πάντως, το 32% εκφράζει τη συμπάθειά του προς τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ το 10% εκφράζει τον θαυμασμό του. Το 17% τον αντιμετωπίζει ουδέτερα , αδιάφορα, ενώ το 27% «δεν μπορεί να πει τίποτα το κακό» για εκείνον. Μόνο το 4% των Ρώσων τον αντιμετωπίζουν αρνητικά, επιπλέον 4% «δεν μπορεί να πει τίποτα καλό», ενώ ένα 6% τον αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις.

Οι Ρώσοι θεωρούν ως κύρια επιτεύγματα του Βλαντιμίρ Πούτιν τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας (17%) και την ενίσχυση της παρουσίας της Ρωσίας στην διεθνή πολιτική σκηνή(14%).

Ωστόσο, οι Ρώσοι θεωρούν σε ποσοστό 32% , ότι παρόλο που το έργο του ήταν επιτυχές στους εν λόγω τομείς, δεν είχε την ίδια επιτυχία σε άλλους, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, της δωροληψίας, της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, ενώ το 21% πιστεύει ότι δεν έκανε αρκετά για να «χαλιναγωγήσει» τους ολιγάρχες και να περιορίσει την επιρροή τους.

Σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, είπε ότι παρότι η Ρωσία έχει διανύσει μια «καλή απόσταση» στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία χωρίς χρονικούς περιορισμούς, όπως ότι είναι αναγκαία η βελτίωση της σχετικής νομοθεσίας. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην συνεδρίαση της Νομοθετικής Συνέλευσης, στην οποία θα παραστεί και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ