2017-04-26 00:39:10
Φωτογραφία για Πολιτικό οπορτουνισμό και σύγχυση χρεώνει στην κυβέρνηση η Κωνσταντοπούλου
«Είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, η ακραία τραπεζοκρατία και υπηρέτης του παλαιοκομματικού και σάπιου συστήματος από τη μια πλευρά, και η ακροδεξιά φασίζουσα ρητορεία από την άλλη», είπε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στους διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας Μακρόν και Λεπέν.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην απογευματινή εκπομπή «Μαγκαζίνο», πρόκειται για δύο πολύ κακές επιλογές που δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι κάνουν λάθος αυτοί που προκρίνουν τη μια έναντι της άλλης. Μάλιστα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «πολιτικό οπορτουνισμό, σύγχυση και ασυναρτησία».

Αναφερόμενη στον Ζαν Λυκ Μελανσόν, τον χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, είπε ότι έδωσε μια πολύ μεγάλη και γενναία μάχη, στο όνομα, όχι στενά της αριστεράς αλλά – όπως είπε χαρακτηριστικά – στο όνομα του γαλλικού λαού και των ανυπότακτων, χειραφετημένων και επαναστατημένων λαών.


«Στη Γαλλία έχει καταγραφεί μια πολύ σημαντική δυναμική υπέρ των ανυπότακτων, υπέρ του κινήματος του Ζαν Λυκ Μελανσόν και αυτή η δυναμική δεν πρέπει να χαθεί γιατί αφορά και τη δική μας πατρίδα», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την απόφαση του Μελανσόν να μην υποστηρίξει κανέναν από τους διεκδικητές της προεδρίας στο δεύτερο γύρο, είπε ότι η απόφασή του αποτελεί «μια απολύτως έντιμη, καθαρή και γενναία στάση», ενώ σχολιάζοντας τις προβλέψεις για την επικράτηση Μακρόν ανέφερε: «Οι προβλέψεις που γίνονται, νομίζω ότι αγνοούν τη δυναμική που αναπτύσσεται σε μια κοινωνία όπως η γαλλική και από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χτίσει κανείς πολιτικά».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ