2017-04-26 18:33:14
Φωτογραφία για Ποινή φυλάκισης για ρατσιστικό σχόλιο αυστριακού στο Facebook
Έπειτα από σειρά ποινών που είχαν επιβληθεί τους περασμένους μήνες από αυστριακά δικαστήρια για παρόμοια αδικήματα, η αυστριακή Δικαιοσύνη επαναβεβαίωσε σήμερα πως παραμένει αμείλικτη απέναντι στην αποκαλούμενη «ναζιστική δραστηριοποίηση», καταδικάζοντας σήμερα στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ έναν 24χρονο άνδρα με την κατηγορία ότι εγκωμίαζε τον εθνικοσοσιαλισμό.

Ο 24χρονος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά μηνών χωρίς αναστολή και πρόστιμο 1.920 ευρώ, κατηγορούνταν ότι για άρθρο στο διαδίκτυο που έφερε τον τίτλο «Γερμανία: Πρόσφυγες θα διαμένουν σε πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης», είχε αναρτήσει σχόλιο στο οποίο ανέφερε πως «Ναι, εκεί τους αξίζει να μένουν, και μάλιστα θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι θάλαμοι των αερίων».

Επιπλέον ο ίδιος είχε αποκτήσει μπλουζάκια με την επιγραφή «Εθνικός Σοσιαλιστής» και είχε αποστείλει φωτογραφίες τους, ενώ στην κονσόλα του PlayStation είχε εγκαταστήσει ως προφίλ του τον αγκυλωτό σταυρό.


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας του Περιφερειακού Δικαστηρίου Φόραλμπεργκ, επισήμανε στην αγόρευσή του πως ο 24χρονος δεν έδειξε παραμικρό ίχνος μετάνοιας, ζητώντας μάλιστα να του επιστρέψουν τους ψηφιακούς δίσκους ροκ μουσικής με ναζιστικό περιεχόμενο, που του είχαν κατασχεθεί από τις αρχές.

Η σημερινή καταδίκη του 24χρονου κατηγορούμενου έγινε για παραβίαση του αποκαλούμενου «Νόμου Απαγόρευσης»,ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945 από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με αυτόν απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται μια επανίδρυση ή δραστηριοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ