2012-05-21 20:13:02
Φωτογραφία για Διάψευση από Ισραήλ για τα τουρκικά «σενάρια» περί 20.000 κομάντος στην Κύπρο
Διέψευσε το Ισραήλ πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει 20.000 κομάντος στην Κύπρο για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στα ενεργειακά συμφέροντά του στην περιοχή. «Οι ισχυρισμοί αυτοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Ισραήλ ουδέποτε ανέπτυξε στρατεύματα σε ξένο έδαφος» γράφει χαρακτηριστικά.

Το όλο θέμα – που δεσπόζει και σήμερα στα τουρκικά ΜΜΕ- δημιούργησε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή το Σαββατοκύριακο, μεταδίδοντας πως το Ισραήλ προβλέπει να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στην Κύπρο για να εγγυηθούν την ασφάλεια 10.000 Ισραηλινών εργατών και τεχνικών, που θα εργαστουν εκεί στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο .

Το σενάριο αυτό που προέρχεται από το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας κάνει πολλούς να σκέπτονται …πονηρά για την προέλευση και την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος.


Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα ο Νετανιάχου φέρεται να προσφέρθηκε σε συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια κατά τη διάρκεια της συνάντησης να αναλάβει όλα τα έξοδα για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου που πρέπει να φτιαχτεί για την εξαγωγή του .

Σε αντάλλαγμα, ο Νετανιάχου ζήτησε όλο το προσωπικό −10.000 άνθρωποι- να μεταφερθούν από το Ισραήλ με τις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει το Ανατόλια οι ισραηλινές δυνάμεις θα έχουν έδρα στη Λεμεσό, ενώ επικαλούμενο …πηγή από τη Κύπρο λέει ότι “οι ισραηλινοί πάνε για να εγκατασταθούν για τα καλά στο νησί”.

Είναι φανερό , όπως αναφέρεται από αναλυτές , ότι οι Τούρκοι έχουν “αφιονιστεί” από την στρατηγική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ και κατασκευάζουν υπερβολές.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ