2017-04-28 07:26:43
Φωτογραφία για Κατρούγκαλος: Δεν συμμετέχουμε στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο
«Η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο με την κυβέρνηση Ερντογάν», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος «Κάτι τέτοιο θα ήταν εις βάρος και των δύο λαών», υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές συνθήκες στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση» και ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν τελικά αυτές οι προκλήσεις είναι για εσωτερική κατανάλωση ή αν έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και για τους δύο λαούς».

Για την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Παρόλο που δεν είναι άμεσες οι προοπτικές της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή ένωση, θα ήταν μεγάλο σφάλμα αν διακοπτόντουσαν - όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για τις καλές σχέσεις γειτονίας και ομαλότητας στην ευρύτερη περιοχή».


Σχολιάζοντας ο κ. Κατρούγκαλος την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σημείωσε ότι «όλοι πλέον θέλουν να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να απαντηθούν στο πλαίσιο του προεκλογικού πυρετού στον οποίο κινείται η Ευρώπη και κυρίως περιμένοντας τις γερμανικές εκλογές».

«Εδώ και καιρό στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζουν ως παράλογες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ