2017-04-29 15:36:08
Φωτογραφία για Aμφιλοχία: Στην μαύρη τρύπα της Δυτικής Ελλάδας
"Η Αμφιλοχία κατηφορίζει από τον λόφο ως τη λαμπερή ακτή της, αποκαλύπτοντας μια σειρά από πανέμορφες παραλίες" Αυτή τη φράση χρησιμοποιεί ο νέος τουριστικός οδηγός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, www.western-greece.com, για να μας μιλήσει για την Αμφιλοχία. Αυτή τη φράση, όμως, και μόνο αυτή, τίποτε άλλο δε θα μπορέσει ο επισκέπτης του ιστοχώρου να διαβάσει για την Αμφιλοχία, το Μενίδι και τα υπόλοιπα μέρη του Βάλτου.

Διάβασα ολόκληρη την ιστοσελίδα, έψαξα στα άρθρα της, όμως τίποτα, ο δήμος της Αμφιλοχίας ήταν απών. Απόρησα τόσο που, ενώ είδα ότι η σελίδα ανήκει στην Περιφέρεια, δεν το πίστεψα. Σκέφτηκα, μα πώς είναι δυνατόν να έχει σχεδιαστεί μια τόσο όμορφη ιστοσελίδα για την προβολή της Περιφέρειας και να έχει αφήσει εκτός μια ολόκληρη περιοχή, έναν ολόκληρο δήμο. Πως είναι δυνατόν οι τοπικοί άρχοντες, σύμβουλοι και επαγγελματίες της εστίασης να μην έχουν απαιτήσει έστω ένα μικρό κομμάτι προβολής και για τον τόπο μας.


Οπότε σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο στην εταιρεία, η οποία κατασκεύασε την ιστοσελίδα, για να ρωτήσω σε ποιον ανήκει η ιστοσελίδα και γιατί έμεινε εκτός η περιοχή της Αμφιλοχίας. Έτσι και έκανα, και, όπως ενημερώθηκα, όντως η ιστοσελίδα ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, όπως με ενημέρωσε από την εταιρεία ο κ. Κωνσταντίνος Βάσσος, το υλικό που παρουσιάζεται έχει γραφτεί από την εταιρεία αυτή, βάσει μια μελέτης marketing που της έχει δοθεί από την Περιφέρεια. Επίσης, οι για το τί θα γραφτεί έχουν δοθεί από την Περιφέρεια καθώς και η για το προς δημοσίευση υλικό.

Με λίγα λόγια, για την Περιφέρεια δεν υπάρχουμε, αλλά και για τους εδώ άρχοντες, όπως φαίνεται, η τουριστική προβολή του τόπου δεν αξίζει την προσοχή τους. Τρεις μήνες είναι ενεργή η ιστοσελίδα και ένα άρθρο για τον δήμο δεν απαίτησαν να γραφτεί, δυο λέξεις βρε παιδί μου. Κάτι για τα ιστορικά μοναστήρια του Βάλτου, που, για να τα προσεγγίσεις, διασχίζεις πανέμορφα τοπία. Για τα πέτρινα γεφύρια, αριστουργήματα παραδοσιακής τέχνης, του Αχελώου και του Ινάχου. Για τα πρωταθλήματα παραπέντε που διοργανώνονται στον Εμπεσό ή για τις μοναδικές γαρίδες Αμβρακικού που μπορεί κάποιος να γευτεί στην Αμφιλοχία, το Μενίδι και τη Μπούκα. Έστω δύο λόγια για τη ρημαγμένη μαρίνα που θα μπορούσαν οι τουρίστες να προσεγγίσουν με τα ιστιοφόρα τους. Από ιδέες όσες θέλετε, τις έχω γράψει, άλλωστε, και στο www.valtosprovince.com, εδώ και αρκετά χρόνια.

Ας ελπίσουμε ότι τα αντανακλαστικά μας θα δουλέψουν κάποια στιγμή, τα αντανακλαστικά όλων μας, πολιτών και πολιτικών. Προτού καταντήσουμε σαν αυτές τις μαύρες τρύπες του διαστήματος, που, ό,τι μπει μέσα τους χάνεται για πάντα και κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβεται εκεί μέσα. Γιατί με την Ιόνια Οδό εκτός Αμφιλοχίας, κάτι τέτοιο δεν είναι πια και τόσο απίθανο.

Διγώνης Ευάγγελος, Διαχειριστής Τουριστικού Οδηγού Βάλτου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ