2012-05-21 21:06:18
Φωτογραφία για ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Την κοινή κάθοδο στις εκλογές... της 17ης Ιουνίου, αποφάσισαν το κόμμα Δημιουργία Ξανά, υπό τον Θάνο Τζήμερο και η Δράση- ΦΣ, υπό τον Στέφανο Μάνο και αναμένεται να την ανακοινώσουν επίσημα στον Τύπο αύριο, Τρίτη 22 Μαΐου, σε συνέντευξη που θα δώσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και οι διαβουλεύσεις τους εντατικοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, σε ένα περιβάλλον έντονης κινητικότητας, κυρίως στον κεντροδεξιό χώρο, που ακολούθησε την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά για δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου.

Η απόφαση ελήφθη από τους δύο αρχηγούς χτες βράδυ, μετά την προηγούμενη έγκριση της συνεργασίας από τα θεσμικά τους όργανα: τη Διοικούσα Επιτροπή για τη Δράση και την Εθνική Επιτροπή για τη Δημιουργία Ξανά.

Τα δύο κόμματα θα «κατέβουν» ως συνασπισμός, διατηρώντας την ξεχωριστή τους οντότητα.

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης, η οποία είχε ήδη εξουσιοδοτήσει με απόφασή της τον κ. Μάνο για τις διαβουλεύσεις με άλλους χώρους και προσωπικότητες.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για να μπουν στη βουλή μεταρρυθμιστικές και ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διεργασίες για περαιτέρω διεύρυνση προς τον χώρο της κεντροαριστεράς» ήταν η πρώτη δήλωση από τη Δράση στο ΑΜΠΕ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ