2017-04-30 17:13:54
Φωτογραφία για Προσοχή:  Σκληρές εικόνες - Έπαθε νεκρωτική φλεγμονή από ξύρισμα στο “μπικίνι” – Δείτε πως έγινε
 Αυτό που έπαθε μια 44χρονη μητέρα τριών παιδιών, αφότου δοκίμασε ένα καινούργιο ξυραφάκι για να περιποιηθεί την περιοχή του “μπικίνι” στο σώμα της, δεν έχει προηγούμενο Ένα μικρό, ανεπαίσθητο, κόψιμο στο ξύρισμα από το καινούργιο ξυραφάκι της προκάλεσε μια πάρα πολύ σοβαρή μόλυνση από σαρκοφάγο βακτήριο, η οποία την έριξε σε κώμα και της προκάλεσε εκτεταμένες πληγές και απώλεια δέρματος και ιστού στα πόδια της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 44χρονη Ντέινα Σέτζγουικ από το Σέφιλντ της Αγγλίας, ξεκίνησε να ξυρίζει τις τρίχες στην περιοχή του “μπικίνι” και στα πόδια της με ένα ολοκαίνουργιο ξυραφάκι που αγόρασε. Το σώμα της σχεδόν αμέσως έπεσε σε κατάσταση σοκ, προκαλώντας κόκκινα εξανθήματα σαν μεγάλα “μπαλώματα” στα πόδια της, προτού γίνουν μαύρα από νεκρωτική φλεγμονή, μια λοίμωξη από σαρκοφάγο βακτήριο.

Η κ. Σέτζγουικ είπε: “Όπως πολλές γυναίκες, προσπαθούσα πάντα να διατηρώ μια περιποιημένη περιοχή στο μπικίνι. Γι' αυτό έκανα ένα γρήγορο ξύρισμα με ένα νέο ξυραφάκι. Αλλά τις επόμενες μέρες, ένιωσα αδιαθεσία και παρατήρησα ένα μικρό σπυράκι στη βουβωνική χώρα μου που αιμορραγούσε. Δεν του έδωσα μεγάλη σημασία, καθώς συχνά έβγαζα κάποιο μικρό εξάνθημα από το ξύρισμα. Δεν φανταζόμουν ότι αυτό το μικροσκοπικό σπυράκι θα μου κόστιζε σχεδόν την ίδια μου τη ζωή”.

Δύο μέρες αφότου ξυρίστηκε, άρχισε να βιώνει ζάλη και ναυτία. Επισκέφτηκε τον γιατρό της, ο οποίος πήρε δείγμα της προβληματικής περιοχής για ανάλυση και τις συνταγογράφησε αγωγή με αντιβιοτικά της για να καταπολεμήσει μια πιθανή λοίμωξη. Αργότερα την ίδια μέρα, η μεγαλύτερη κόρη της την βρήκε ξαπλωμένη στο κρεβάτι, με τα πόδια της να καλύπτονται σχεδόν εξολοκλήρου από ένα αιματηρό κόκκινο εξάνθημα.

Λίγο αργότερα ο γιατρός της την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι το δείγμα που είχε πάει για ανάλυση έδειξε κάτι σοβαρό και ότι έπρεπε να πάει για άλλη μια εξέταση. Αλλά μόλις ο σύζυγός της την οδήγησε στην κλινική, εκείνη κατέρρευσε.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε επειγόντως στην Εντατική Μονάδα Τραυματισμού στο νοσοκομείο Northern General στο Σέφιλντ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν στην 44χρονη νεκρωτική φλεγμονή. Πρόκειται για μια μόλυνση από βακτήρια τα οποία απελευθερώνουν τοξίνες οι οποίες προσβάλλουν τον περιβάλλοντα μαλακό ιστό. Είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από ένα ανεπαίσθητο κόψιμο, ή ακόμα και γρατζουνιά στο δέρμα.

Η 44χρονη είπε: “Μέχρι τη στιγμή που πήγα στο νοσοκομείο, τα πόδια μου ήταν καλυμμένα με μαύρη σάπια σάρκα. Ήταν θέμα ωρών το αν θα πέθαινα. Τις επόμενες δέκα ώρες, οι χειρουργοί μάχονταν για να σώσουν τα πόδια μου. Αφαίρεσαν σχεδόν 20 εκατοστά μολυσμένου δέρματος, απομάκρυναν την άρρωστη σάρκα και τοποθέτησαν εκεί δέρμα που πήραν από την πλάτη μου".

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ανέπτυξε σήψη και οι γιατροί της έδιναν μικρή πιθανότητα επιβίωσης, αφότου έπεσε και σε σηπτικό σοκ (σηψαιμία). Ο “σιωπηλός δολοφόνος”, όπως χαρακτηρίζεται η σηψαιμία, χτυπά όταν μια λοίμωξη, όπως η δηλητηρίαση του αίματος, πυροδοτεί μια βίαιη ανοσοαπόκριση κατά την οποία το σώμα επιτίθεται στα ίδια του τα όργανα. Για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής της, οι γιατροί αποφάσισαν να θέσουν την 44χρονη σε τεχνητό κώμα για 9 ημέρες!

Η ίδια είπε: “Όταν ξύπνησα, τα πόδια μου ήταν καλυμμένα με επιδέσμους και δεν είχα ιδέα τι συνέβη. Νόμιζα ότι ήμουν σε τροχαίο ατύχημα. Αλλά όταν ο χειρουργός με ρώτησε αν θυμόμουν μήπως είχα ξυριστεί, ξαφνικά θυμήθηκα ότι είχα εκείνο το κόψιμο όταν στην περιοχή του μπικίνι. Μου είπε ότι το σημείο εκείνο είχε μολυνθεί και ότι ήμουν πολύ τυχερή που επιβίωσα”.

Η κ. Sedgewick μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου για ειδική θεραπεία και κατάφερε να δει τα πόδια της για πρώτη φορά. Είπε: “Ήταν τρομακτικό. Ολόκληρος ο μυς μου είχε σαπίσει και είχα έναν κρατήρα δέρματος κοντά στη βουβωνική μου περιοχή. Ένιωσα ότι ήθελα να κάνω εμετό και μόνο στο θέαμα. Αλλά ήξερα ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ, πολύ χειρότερο. Θα μπορούσα εύκολα να χάσω τα πόδια μου ή, χειρότερα, να είχα πεθάνει”.

Οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά, αλλά τους αψήφησε και κατάφερε να περπατήσει έστω με πατερίτσες, μετά από έντονη φυσιοθεραπεία. Έξι εβδομάδες αργότερα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, υποβλήθηκε σε 21 χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός της.

Η κ. Sedgewick, η οποία έμεινε με εκτεταμένες ουλές, δήλωσε: “Δεν ένιωθα πια ότι ήταν το δικό μου σώμα. Αλλά με την υποστήριξη του συζύγου μου, κατάφερα να κοιτάω πλέον τις ουλές ως υπενθύμιση του πόσο γενναία ήμουν και πόσο τυχερή στάθηκα που είμαι ζωντανή. Είναι απίστευτο να σκεφτείς ότι ένα μικρό κόψιμο στο ξύρισμα θα μπορούσε να με σκοτώσει”.

Ο δρ Ron Daniels, διευθύνων σύμβουλος του UK Sepsis Trust, δήλωσε: “Ιστορίες όπως αυτή της Ντέινα, δείχνουν ότι μια μικρή βλάβη μπορεί να προκαλέσει σήψη. Αλλά με την καλύτερη ενημέρωση, χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο. Αν και η νεκρωτική φλεγμονή είναι μια σπάνια αιτία σηψαιμίας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι, πολίτες και γιατροί, ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ακόμα και από ένα ανεπαίσθητο τραύμα και ότι θα πρέπει να το εξετάζουν πάντα. Οποιοσδήποτε με συμπτώματα που ομοιάζουν με γρίπη και ένα ή περισσότερα από τα βασικά σημάδια σηψαιμίας, πρέπει να καλέσει αμέσως ένα ασθενοφόρο. Με κάθε ώρα που περνάει χωρίς να χορηγηθούν τα σωστά αντιβιοτικά, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου”!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ