2012-05-21 21:07:04
Φωτογραφία για Τριτοκοσμικές εικόνες στους δρόμους της Αθήνας από το Sky News [video]
Στην δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, αναφέρεται σε ρεπορτάζ το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Έλληνες συνταξιούχοι αναγκάζονται να "καθαρίζουν" κάδους σκουπιδιών για να φάνε».

Ο δημοσιογράφος του Sky News έκανε μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας όπου συνάντησε συνταξιούχος που πλέον δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Ο 77χρονος Ελευθέριος τον τελευταίο καιρό δεν έχει χρήματα να πάει στο σούπερ μάρκετ και αναγκάζεται να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό. Δεν έχει όπως δηλώνει την πολυτέλεια...

Η 77χρονη Ειρήνη και η 80χρονη Αργυρώ επισκέπτονται τα συσσίτια για ένα πιάτο σούπα. «Η κουζίνα που παίρνω τη σούπα μου θυμίζει τη ναζιστική κατοχή το 1941» λέει η Αργυρώ.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης και σε περιπτώσεις άνεργων γονέων που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα βασικά.

Το ρεπορτάζ κλείνει λέγοντας ότι η χώρα περνάει μια περίοδο οικονομικής κρίσης η οποία μπορεί να γίνει και χειρότερη αλλά η Ελλάδα είναι μια χώρα με ρίζες στην παράδοση και την οικογένεια που είναι πιο σημαντικά από τα χρήματα.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ