2012-05-21 21:10:35
Φωτογραφία για Στην προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου, αναφέρεται η διαδικτυακή πύλη Euobserver
Στην προοπτική κοινής έκδοσης ευρωομολόγων για τις χώρες ...εντός Ευρωζώνης, παρά την άκαμπτη στάση της Γερμανίας, αναφέρεται σήμερα η διαδικτυακή πύλη "Euobserver".

Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις απόψεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο του G8, σχετικά με τις προθέσεις του να προτείνει στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την έκδοση ευρωομολόγων.

Στη συνέχεια παρατίθεται η άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η από κοινού πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του χρέους θέλει τη Γερμανία να καταβάλει μεγαλύτερο ποσό για δανεισμό και τις πιο "αδύναμες" χώρες της Ευρωζώνης να καταβάλλουν μικρότερο ποσό, κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Χώρες, όμως, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιστεύουν ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα για να αποκαταστηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.


Το δημοσίευμα αναφέρει τη δριμεία κριτική που ασκήθηκε για τη πολιτική που ακολουθεί η Αγγ. Μέρκελ, εκ μέρους του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον οποίο το όραμα της καγκελαρίου για λιτότητα εντός Ευρωζώνης δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα επιφέρει πανικό σε χώρες όπως η Ισπανία, σενάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ντ. Κάμερον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής εντός Ευρωζώνης και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ή μπορούν να επιλέξουν την οδό της μη-τήρησης των δεσμεύσεών τους και συνεπώς να εξέλθουν από την Ευρωζώνη».

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αχαϊα : Σεξ στο θέατρο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αχαϊα : Σεξ στο θέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ