2017-05-02 22:18:18
Φωτογραφία για «ΝΤΟΥ» στις ακρίδες του Αγίου Ευστρατίου, από ομάδα της 88 ΣΔΙ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών !
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επίγειων ψεκασμών από ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο τον καθηγητή εντομολόγο κ. Αντώνη Τσαγκαράκη.

  Η ομάδα έφτασε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, απαρτίζεται από γεωπόνους καθώς κ από εθελοντές φοιτητές, συνοδευόμενη από τον επιστημονικό υπεύθυνο καθηγητή.

  Συγχρόνως, δύο οχήματα της 88 ΣΔΙ με τους οδηγούς τους βρίσκονταν από τη Δευτέρα 24 Απριλίου προκειμένου να μεταφέρουν τις ομάδες στα μέρη όπου πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, για τα οποία αδειοδοτήθηκε το Πανεπιστήμιο είναι βιολογικά – οικολογικά.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εφαρμογή του συγκεκριμένου προαγράμματος στην παρούσα φάση πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υπογραφή της Τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


  Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κακαλή Μαρία  επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της  αρχικά στους εθελοντές, οι οποίοι έκαναν το πρόβλημα δικό τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πυρός, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον καθηγητή κύριο Τσαγκαράκη που από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι και σήμερα στέκεται κοντά στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, την καταπολέμηση των ορθοπτέρων, καθώς και τη διοίκηση της 88 ΣΔΙ η οποία σε κάθε αίτημα του Δήμου μας, ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά.

ΠΗΓΗ: http://www.limnosreport.gr/limnos/113946/ntou-stis-akrides-tou-agiou-efstratiou-apo-omada-tou-geoponikou-panepistimiou-athinon-ke-tin-88sdi-foto/
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ