2017-05-10 10:21:25
Φωτογραφία για Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Έρχεται...
Καιρός για μπάνια στις παραλίες Ο καιρός από την Παρασκευή θα θυμίζει καλοκαίρι

– Έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας

– Γιατί προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος.

Ξεχάστε για λίγο τις βροχές.

Ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι προ των πυλών. Από την Παρασκευή (12/05) έως και την Κυριακή (14/05) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας σε πολλές περιοχές ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται λίβας

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποίησε πως έρχεται λίβας στα ανατολικά ηπειρωτικά την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Ασανσέρ πολλών θερμοκρασιακών επιπέδων της κλίμακας Κελσίου ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες! Λίβας στα ανατολικά ηπειρωτικά Παρασκευή και Σάββατο!


Εντυπωσιακότατο το θερμοκρασιακό σκαμπανέβασμα το επόμενο 7 ήμερο στην χώρα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι το Σάββατο έως και 10 βαθμούς πάνω και από τη Δευτέρα να ξαναπέφτει έως και 10 βαθμούς κάτω και τοπικά ίσως και περισσότερο σε σύγκριση με την σημερινή ημέρα και το ερχόμενο Σάββατο αντίστοιχα με πιθανότητα μάλιστα και αξιόλογων κατά τόπους βροχοπτώσεων κυρίως από την Τρίτη!

Δυνατός δυστυχώς όμως δείχνει ο λίβας την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο» έγραψε, μεταξύ άλλων.

Γιάννης Καλλιάνος: Πάρτε ανάσες δροσιάς – Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες

Για ένα θερμό Σαββατοκύριακο έκανε λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε ότι ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Προβλέπω να βουλιάζουν οι παραλίες» είπε, χαρακτηριστικά

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ