2017-05-15 20:54:12
Φωτογραφία για Μήπως ο Αγγελόπουλος είναι ο νέος Χανταμπάκης;
Βαρύ ερώτημα, αλλά έχουμε βρει ήδη μερικά σημάδια που μας ανησυχούν Πάταξον μεν, άκουσον δε!

Ξέρουμε, ξέρουμε... Ανήκεις σε εκείνο το φανατικό αγγελοπουλικό κλαμπ που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για τον Σκιαθίτη παίκτη του Survivor. Εκείνον που δε λέει να ησυχάσει η ψυχούλα του και νιώθει ανάδελφος είτε βρίσκεται με τους Μαχητές, είτε με τους Διάσημους. Τον Σπαρτιάτη στην ψυχή, που δίνει όλο του το είναι σε κάθε αγώνισμα για να τρώει η Λάουρα για να τρώνει οι συμπαίχτες του και να μπορούν μετά να τον ψηφίζουν στο Συμβούλιο για αποχώρηση με την κοιλιά τους γεμάτη. Τον Ντάνο που έχει μουσκέψει τα σεντόνια του μισού γυναικείου πληθυσμού της χώρας, όταν απρόσκλητος τις επισκέπτεται στα όνειρά τους.

Τον έχουμε υποστηρίξει κι εμείς στο παρελθόν, έχουμε ποντάρει, μάλιστα, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε πάνω του και τον έχουμε χρίσει φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

ΑΛΛΑ.

Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, διάολε, ούτε να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα, τη στιγμή που είναι πιο φανερό κι από επερχόμενη νίκη του Μάριου σε αγώνισμα με αντίπαλο τον Μπο, ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος αλλάζει. Ναι αλλάζει, κι αυτό που γίνεται δεν είναι εκείνο που αγαπήσαμε. Εκείνο για το οποίο περάσαμε βράδια και βράδια μπροστά από την τιβί, μασουλώντας νωχελικά σοκολάτες με γέμιση καρύδα και φωνάζοντας αντιχανταμπακικά συνθήματα. Ντάνο, όχι, μη.

1. Ξέρεις ότι αρέσεις και καβάλησες

Στην αρχή ήταν του κλώτσου και του μπάτσου, όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος του φάση. Κατηγορήθηκε, λοιδορήθηκε, αντιστάθηκε, υπέμεινε, νίκησε. Τα έβαλε με την κλίκα κι αντί να τον στείλουν, τους έστειλε έναν έναν. Πασχάλη, Χανταμπάκης, Χούτος, Λάουρα, πέρασαν με ελαφρά πηδηματάκια την πόρτα της εξόδου όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι στην ψηφοφορία με τον Αγγελόπουλο. Γάτος ο τελευταίος, κατάλαβε ότι ο λαός τον γουσταρίζει, σου λέει «δεν με κουνάει κανείς από το νησί» κι άρχισε σιγά-σιγά να βγάζει προς τα έξω ένα πρόσωπο με περισσότερη αυτοπεποίθηση μεν που σε κάποια σημεία άγγιζε ολίγον τι από υπεροψία. Εμείς αγαπήσαμε τον Γιώργη με το κεφάλι το σκυμμένο, το ηλιοκαμμένο, το ταπεινό, όχι αυτό που σκάει στις οθόνες μας και κοιτάζει τους υπόλοιπους αφ' υψηλού.

2. Αρχηγόπουλο χωρίς να στο ζητήσουν

Έλα, πες μου ότι δεν το έχεις παρατηρήσει. «ΕΓΩ», «Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ», «ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ», «ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟ», ατάκες που έχουν αρχίσει να βγαίνουν από το στόμα του Αγγελόπουλου με συχνότητα πιο γρήγορη κι από άκυρη ατάκα βγαλμένη από το στόμα του Σπαλιάρα. Δεν ξέρουμε αν βγαίνει αληθινή η Βαλαβάνη που τον κατηγορούσε για αρχηγικές τάσεις επειδή περπατούσε μπροστά-μπροστά κι έκοβε τη θέα από τον φίλο της τον Στέλιο. Ειλικρινά το απευχόμαστε κάτι τέτοιο ωστόσο το βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας και δεν γίνεται παρά να μας ψιλοξενερώνει. Εμείς θέλουμε τον Ντάνο απλό και μάχιμο στρατιώτη κι όχι ντεμέκ στρατηλάτη που ηγείται(!) των Χρανιωτομποκοκκινάκηδων.

3. Τον Σπαλιάρα δεν θα τον ξανακράξεις. Τον Σπαλιάρα.

Ξέρουμε, έχει τα δίκια του. Ο τύπος δεν παλεύεται και έχει την μαγική δυνατότητα να πετάει τις πιο άκυρες στιγμές στους πιο άκυρους χρόνους. Αλλά ρε φίλε, οφείλεις να αναγνωρίσεις πως μέσα στην αφέλειά του, ο άνθρωπος που «βόλεψε» μια ολάκερη κωμόπολη είναι ένας αγαθός γίγαντας που έσπευσε να σε υπερασπιστεί όταν όλοι οι υπόλοιποι σου γύρισαν την πλάτη. Ο Σπαλιάρας, άντε και κάτι λίγα η Παπαδοπούλου, υπήρξαν οι μοναδικοί που σε σιγόνταραν τους τελευταίους μήνες, μην το ξεχνάς. Το να τον έχεις στην μπούκα, δεν (σε) βοηθάεο. Άλλαξε ρότα γιατί οι σπαλιαροφάνς αυξάνονται και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

4. Kάνεις σαν ντίβα όταν πεινάς

Ρε συ Αγγελόπουλε, ΟΚ... Κι εμείς όταν περνάει κάνα δίωρο και δεν έχουμε βάλει τίποτα στο στόμα μας θέλουμε να σκοτώσουμε άνθρωπο, αλλά όχι κι έτσι. Ήξερες που πηγαίνεις, ήξερες τι νίλες θα φας. Στην τελική πλερώνεσαι για την αφαγία και για να μυρίζει το στόμα σου σαν τη μασχάλη του Μιλουτίνοφ μετά το τρίτο δεκάλεπτο. Δεν δικαιολογείσαι να ξεσπάς απέναντι σε ό,τι κινείται στην παραλία και να γυαλίζει το μάτι σου σαν πεινασμένη ύαινα κάθε φορά που χάνεις το έπαθλο του φαγητού. Λίγο ακόμα και θα σου κρατάει κομμάτια από την πίτσα και τα μπέργκερ ο Μισθοφόρος μετά τις νίκες των Μαχητών και θα στα φέρνει κρυφά να τα τρως στην παραλία. Εκεί θες να μας καταντήσουνε;

Κι άλλοι τα έβαλαν με τον Σπαλ, Αγγελόπουλε, κι άλλοι πόνταραν σε αρχηγικές συμπεριφορές κι άλλοι είχαν νευράκια κάθε λίγο και λιγάκι και μετά από λίγο ήταν καλεσμένοι στην Ελεονώρα Μελέτη. Το νου σου και κράτα την ψυχραιμία σου για να μη μείνουμε με τους Κοκκινάκηδες.

του Θάνος Μπέκος
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ