2017-05-16 10:37:33
Φωτογραφία για Σάλος με μαφία στα Lidl: Γιατί συνελήφθησαν 15 μάνατζερ των σούπερ μάρκετ - Σκάνδαλο
Γιατί συνελήφθησαν 15 μάνατζερ των Lidl; Δεκαπέντε συλλήψεις μάνατζερ των σούπερ μάρκετ Lidl διατάχθηκαν σήμερα από την ιταλική δικαιοσύνη με κατηγορίες για διαφθορά και παρείσδυση της μαφίας στις προμήθειες.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, ετέθησαν υπό προσωρινή έκτακτη δικαστική διαχείριση τέσσερις γενικές διευθύνσεις της εταιρίας -στην Σικελία, στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο και στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου- από τις οποίες εξαρτώνται περίπου διακόσια σούπερ μάρκετ.

Η ίδια η εταιρία Lidl δεν εμπλέκεται στην έρευνα, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πολλοί μάνατζερ στην Ιταλία φέρεται να είχαν άμεση σχέση με μαφιόζικες οργανώσεις και κατάφερναν να κατευθύνουν με παράνομο τρόπο μεγάλο μέρος των προμηθειών της εταιρίας.

Η μαφιόζικη οικογένεια που ήλεγχε το όλο αυτό δούναι και λαβείν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι εκείνη των Λαουντάνι, με καταγωγή από την Κατάνη της Σικελίας.


Η όλη αυτή σχέση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από την μια ζημίωσε σημαντικά την εταιρία και από την άλλη προφανώς δεν σεβάστηκε τους στοιχειώδεις κανόνες του ελεύθερου και νόμιμου ανταγωνισμού.

Σε σχέση με την δράση των μελών της μαφίας, η εισαγγελέας του Μιλάνου Ίλντα Μποκασίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήξεραν ποια ήταν τα άτομα που έπρεπε να διαφθείρουν. Ψάρευαν σε μια ασφαλή λίμνη, την οποία γνώριζαν πολύ καλά».

Μέρος των σημερινών συλλήψεων αφορά ύποπτες σχέσεις των υπεύθυνων εταιρίας, που παρέχει την ιδιωτική φύλαξη στο δικαστήριο του Μιλάνου, με μέλη της οικογένειας Λαουντάνι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ