2017-05-16 16:53:53
Φωτογραφία για Europa League: Διπλό θρίλερ με happy end για Γιουνάιτεντ και Άγιαξ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στον τελικό του φετινού Europa League, καθώς αμφότερες έκαναν... ό,τι μπορούσαν για να αποκλειστούν κόντρα σε Θέλτα και Λιόν αντίστοιχα, όμως κατάφεραν να γλιτώσουν το σοκ και να υπερασπιστούν τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών.

Στο Ολντ Τράφορντ, το 1-0 του πρώτου αγώνα σήμαινε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απλώς δεν έπρεπε να ηττηθεί από τη Θέλτα για να πάρει την πρόκριση, και όταν στο 17' ο Φελαϊνί άνοιξε το σκορ όλα έδειχναν ότι οι “Κόκκινοι Διάβολοι” θα είχαν εύκολο έργο. Αμ δε! Η Θέλτα ισοφάρισε στο 85', και πλέον χρειαζόταν ένα ακόμα γκολ για να κάνει μία επική ανατροπή, όμως το γκολ αυτό δεν ήρθε ποτέ, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Στη Γαλλία, είχαμε ένα αντίστοιχο σκηνικό στο παιχνίδι της Λιόν με τον Άγιαξ: Το 4-1 έδινε μία σιγουριά για την πρόκριση στους Ολλανδούς, ενώ το γκολ του Ντόλμπεργκ στο 27' έμοιαζε να βάζει “ταφόπλακα” στις ελπίδες των γηπεδούχων
. Κι όμως: με δύο γκολ του Λακαζέτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα του Γκεζάλ στο 81' έκαναν το σκορ 3-1 και χρειάζονταν ένα ακόμα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, ενώ στο 84' ο Άγιαξ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Φίργκεβερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μετατρέποντας το παιχνίδι σε πραγματικό θρίλερ! Ένα θρίλερ που είχε όμως happy end για τον Άγιαξ, αφού το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος, και πήρε την πρόκριση στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό από το 1996.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου στην Στοκχόλμη.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ