2017-05-17 17:30:25
Φωτογραφία για Κ Βλαζάκη, γιατί ένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ψηφιδωτό δάπεδο πανομοιότυπο με αυτό της Πέλλας όπως και μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ πόρτα να κατασκευάστηκαν από τους Ρωμαίους;
Αμφίπολη:Τρόμος για τη Βλαζάκη ο επιστημονικός διασυρμός της

Ανακούφιση και χαρά στην τοπική κοινωνία της Αμφίπολης προκαλεί η δήλωση της Λυδίας Κονιόρδου για τη Μακεδονικότητα του μνημείου στον Καστά , ενώ αντιθέτως οργή και γέλωτες το δελτίο τύπου που εκδόθηκε με εντολή της Γ.Γ Μαρίας Βλαζάκη .

Το «ξείπα» της κυρίας Βλαζάκη στα μάτια της κοινής γνώμης γκρεμίζει κάθε προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους αγαπούν τον πολιτισμό ενώ αυτομάτως χρεώνει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση.

Αυτό το πολιτικό κόστος ,μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις φωτογραφίζεται ξεκάθαρα ότι προκλήθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ωστόσο μετά από τρία χρόνια και για πρώτη φορά το θέμα της Αμφίπολης αποκτάει πολιτικές κυβερνητικές διαστάσεις αφού απασχολεί τους συμβούλους του Μαξίμου καθώς σε πολλούς τομείς η μια γκάφα του ΥΠ.ΠΟ διαδέχεται την άλλη κάτι που δημιουργεί ρήγματα στη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απώλειες.


Σίγουρα για όλα αυτά τα λάθη δεν ευθύνεται η Λυδία Κονιόρδου που μόλις ανέλαβε υπουργός αλλά κάποιος άλλος που με μαεστρία ενορχηστρώνει τα τελευταία χρόνια την υποβάθμιση της ανασκαφής του τύμβου Καστά, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να παραμένει στην ίδια θέση, παρά τους ανασχηματισμούς που "ξήλωσαν" δυο υπουργούς που υπηρετούσε.

Όταν ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος δηλώνει «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη χρονολόγηση του μνημείου από την υπουργό» εκφράζει πραγματικά την ικανοποίηση του, όταν όμως λέει «χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια», εκφράζει δε την αγανάκτηση του για την αδιαφορία του ΥΠ.ΠΟ, μία ευθύνη που αποκλειστικά χρεώνεται στην Γ.Γ Μαρία Βλαζάκη.

Από την πλευρά της, την περίοδο που διανύουμε, η κυρία Βλαζάκη επιθυμεί να «πετάξει» από πάνω της τα όσα υιοθέτησε το ΥΠ.ΠΟ περί ρωμαϊκού πορίσματος με υπογράφοντες τα μέλη του ΚΑΣ Αγγελική Κοτταρίδη και Τζένη Βελένη γιατί απλά γνωρίζει πολύ καλά ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό και ότι δε θα αργήσει η «ημέρα της κρίσεως» για όσα υιοθετήθηκαν τόσο από την ίδια όσο και από την παρέα της.

Μπροστά λοιπόν στο φόβο να διασυρθεί επιστημονικά και προκειμένου να μη «σβήσει» πολιτικά , λόγω των επιλογών της, επιχειρεί έστω και την ύστατη στιγμή να ισορροπήσει την κατάσταση η οποία όμως είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Για το λόγο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να «αδειάσει» τις δυο στενές συνεργάτιδες της λέγοντας «εγώ δεν ξέρω τίποτα δεν είμαι ειδικός».

Ο Κ. Μελίτος από την πλευρά του ως δήμαρχος δηλώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι σταμάτησε ο πόλεμος της Αμφιπόλης».

Είναι όμως έτσι ή θα έχουμε νέο μπαράζ κρυφών και πισώπλατων επιθέσεων;

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό είναι ότι για να σταματήσει ο «πόλεμος» επιβάλλεται να ακούσουν όλοι οι Έλληνες και μάλιστα δια στόματος Βλαζάκη δημόσια, ποια είναι η δική της θέση ως επιστήμονας για το μνημείο του Καστά εφόσον το έχει δει αρκετές φορές.

Να φανταστούμε ότι έχει την ικανότητα ως αρχαιολόγος να εκτιμήσει και να απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα: «γιατί ένα Μακεδονικό ψηφιδωτό δάπεδο πανομοιότυπο με αυτά της Πέλλας όπως και μια Μακεδονική πόρτα να κατασκευάστηκαν από τους Ρωμαίους»;

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑ

του Γιώργου Ροδάκογλου

thousandnews.gr μέσω amfipolinews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ