2017-05-19 19:00:18
Φωτογραφία για Σουηδικός δήμος συνδέει τους παράνομους μετανάστες με τις Σουηδέζες!
Δεν βάζουν μυαλό οι Σουηδοί!

Μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, η Σουηδία προσπαθεί να βρει τρόπους για την προώθηση της ενσωμάτωσης των μεταναστών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ένας σουηδικός δήμος αποφάσισε να συνδέσει τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες με τα κορίτσια του τοπικού ομίλου ιππασίας.

Ο δήμος Tierp ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ένταξης των νεοεισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ιππασίας. Η πλειοψηφία των αναβατών θα είναι ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, αλλά θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλους τους μετανάστες.

"Η γενική ιδέα είναι ότι οι ξένοι και οι ντόπιοι Σουηδοί θα πρέπει να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον με φυσικό τρόπο, ο οποίος λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά εδώ και το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο", ανέφερε η διευθύντρια του έργου Έμμα Άντερσον.

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της γυναικείας λέσχης ιππασίας θα είναι γεμάτες από παιδιά πρόσφυγες που έχουν θέληση για γνώση. Η Ούλα Άντερσον που συμμετέχει στη λέσχη ιππασίας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά των προσφύγων να συναντήσουν τα κορίτσια ιππασίας στο σύλλογο.


"Είναι το άλφα και τα ωμέγα. Το γεγονός ότι είμαστε παλαιότεροι εδώ δεν έχει καμία σημασία, είναι η ενσωμάτωση των νέων ανθρώπων που είναι σημαντική και επίσης διασκεδαστική όταν λειτουργεί. Ελπίζω ότι και οι δύο πλευρές το σκέφτονται", δήλωσε η Ούλα Άντερσον.

Η καθηγήτρια ιππασίας Νάταλι Ίβαρσον παρατήρησε ότι το φιλικό περιβάλλον είχε θετικό αντίκτυπο στους νεοεισερχόμενους μετανάστες, ενώ η εθελοντής Κορνηλία Λάρσον δήλωσε ότι βρήκε διασκεδαστική τη γνωριμία νέων ανθρώπων.

"Η ιππασία είναι για όλους, δεν έχει σημασία από πού προέρχεστε ή πόσο χρονών είστε, μπορείτε ακόμα να ιππεύσετε", δήλωσε η Κορνηλία Λάρσον.

Το όλο πρότζεκτ έχει προκαλέσει εκτενέστατες συζητήσεις στα σουηδικά κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένοι χρήστες θεωρούν ότι είναι άδικο για τον δήμο να προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά μεταναστών, ενώ τα παιδιά των Σουηδών πρέπει να πληρώσουν για αυτά.

Άλλοι εξέφρασαν φόβους επερχόμενων περιστατικών σεξουαλικής βίας και κακοποίησης καθώς οι Σουηδέζες και οι μετανάστες έφηβοι θα βρίσκονται πολλές ώρες μαζί el.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ