2017-05-19 21:30:28
Φωτογραφία για Οι Ρώσοι δεν γουστάρουν πλέον Τουρκία: Ενα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες ακυρώνουν μαζικά πακέτα και έρχονται στην Ελλάδα φέτος- Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν»
Τεράστια ήττα για την Τουρκία καθώς παρόλο που το 2017 ανακηρύχθηκε στην Ρωσία ως «έτος Τουρκίας» εντούτοις η γεωπολιτική κατάσταση στην Τουρκία αποθαρρύνει τους Ρώσους τουρίστες να την επιλέξουν ως προορισμό. Οι Ρώσοι δεν γουστάρουν πλέον Τουρκία και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Η Ελλάδα θα «βουλιάξει» από Ρώσους πλέον με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατ τουρίστες!

Είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Η Ρωσία ακυρώνει όλες τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία – Κανείς Ρώσος σε τουρκικό έδαφος! ότι οι Ρωσικές Αεροπορικές εταιρείες έχουν λάβει προειδοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για πιθανή ακύρωση όλων των πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία. «Η «Rosaviatsia έστειλε τηλεγράφημα για την ακύρωση των πτήσεων τσάρτερ από τις Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες προς την Τουρκία λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης που στάλθηκε από τηνRosaviatsiya σε όλες τις ρωσικές εταιρείες, η πιθανή ακύρωση όλων των πτήσεων τσάρτερ σχετίζεται με την πολιτική κατάσταση της Τουρκίας.


Οι ακυρώσεις των πακέτων προς την Τουρκία , η ενίσχυση της ισοτιμίας του ρουβλίου είναι οι βασικοί παράγοντες που φέτος η τουριστική κίνηση από την Ρωσία θα ναι αυξημένη κατά 15%-20%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βραβευμένου ως «Αγαπημένου Tour Operator της Ρωσίας», “Tez Tour” για το 2017 υπάρχει μεγάλη αύξηση σε προκρατήσεις συγκριτικά με το 2017.

Για την Κρήτη η αύξηση είναι 41%, στην Χαλκιδική 132%, την Πελοπόννησο 14%, την Ρόδο 18% και την Κέρκυρα 115%.

Οι Ρώσοι μαζί με τους Γάλλους είναι οι τουρίστες που το 2017 θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα κατά άτομο συγκριτικά με το 2017.

Από την επεξεργασία των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας ένας Ρώσος τουρίστας το 2016 ξόδευε κατά μέσο όρο 608 ευρώ ενώ το 2017 θα ξοδέψει 613 ευρώ ενώ ένας Γάλλος ξόδευε 379 ευρώ το 2016 και φέτος θα ξοδέψει 520 ευρώ.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά για την χώρα μας αλλά η κίνηση συγκρατείται από μία σειρά παραγόντων όπως η αυξήσεις των ξενοδοχειακών τιμών για το 2018, το τέλος διανυκτέρευσης, η πολιτική κατάσταση στην Ρωσία (χρονιά εκλογών) και οι βελτιούμενες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEZ TOUR HELLAS, Δημήτρης Χαριτίδης δήλωσε ότι «το 2016 το 29% των Ρώσων τουριστών προτίμησαν να κάνουν διακοπές σε θέρετρα της χώρας τους, το 13% επέλεξε την εξωτική και φθηνή Ταϊλάνδη, το 9% την Ελλάδα για να ακολουθήσει η Κύπρος (8%), η Τουρκία, η Τυνησία, η Ινδία και η Ισπανία με τα χαμηλότερα ποσοστά. Αντιθέτως το 2015, Αίγυπτος και Τουρκία ήταν για τους Ρώσους οι δημοφιλέστεροι προορισμοί σε ποσοστά 27% και 26% αντίστοιχα.»

«Πέρυσι επισκέφτηκαν την χώρα μας περίπου 800.000 και φέτος αναμένεται αύξηση 15% με 20%, δηλαδή αναμένουμε περίπου 1 εκατ. τουρίστες» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδος του τουριστικού οργανισμού TEZ Tour Μανώλης Απλαδενάκης, προσθέτοντας ότι για φέτος, «παρατηρείται αύξηση πωλήσεων στα ακριβά πακέτα καθώς και αύξηση μέσης τιμής πακέτου».

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το 2018, όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, σημαντικό ρόλο θα παίξουν παράγοντες όπως οι αυξήσεις των ξενοδοχειακών τιμών, η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία (χρονιά εκλογών), οι κυρώσεις της Ε.Ε προς τη Ρωσία αλλά και τι τελικά θα αποφασιστεί με το τέλος διανυκτέρευσης.

Όπως εύστοχα σχολίασε στο φορουμ της Tez Tour ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου “Aldemar Resorts”, «Ένας επί πλέον φόρος, μη ανταποδοτικός, στους πολλούς που βαρύνουν το ελληνικό τουριστικό πακέτο, δεν μπορεί παρά να σημάνει την εξόντωση των ξενοδοχείων και το τελικό χτύπημα στην ανταγωνιστικότητα μας».

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο δεύτερο τουριστικό forum της ΤΕΖ TOUR που διοργανώθηκε στην Ρόδο στο ξενοδοχείο Aldemar Amilia Mare με θέμα : «Οι ανατολικές αγορές – Μύθοι & πραγματικότητα – Προοπτικές για την διετία 2017 – 2018».
pentapostagma thesecretrealtruth
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
World Cup League Football Champions: AppStore new free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
World Cup League Football Champions: AppStore new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ