2017-05-21 21:10:14
Φωτογραφία για Το φαινόμενο να μοιράζουν στο παιδί σου γεύμα στο σχολείο και κάπως έτσι αρχίζουν όλα...
Του Στρατή Μαζίδη

Η κυβέρνηση δια της υπουργού "γεμιστών & απατεώνες είμαστε;" προπαγανδίζει ως επιτυχία την επερχόμενη αύξηση στα δωρεάν σχολικά γεύματα.

Με άλλα λόγια κεφαλαιοποιεί ως επιτυχία τη δυστυχία. Είναι σα να θεωρεί κανείς θετικό ότι δίνει ελεημοσύνη σε περισσότερους. Θετικό για τον ίδιο, αρνητικό καθώς περισσότεροι βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ο μετασχηματισμός της νεοελληνικής κοινωνίας σε κάτι το πτωχό.

Κοινωνικά μαγειρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία λειτουργούν υπό την σκέπη των ΟΤΑ θεσμοθετώντας το ναυάγιο και την καταστροφή. Η ειρωνεία είναι πως το ίδιο το κράτος που απέτυχε, έρχεται με το "κοινωνικό" του πρόσωπο.

Τι σημαίνει δωρεάν γεύματα στα σχολεία και ο πανηγυρισμός πως θα αυξηθούν κατά πολλές χιλιάδες;

ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ.

Διότι κανένα γεύμα δε θα ήταν αναγκαίο αν όλα τα παιδιά μπορούσαν φεύγοντας από το σπίτι να έχουν κάτι στην τσάντα τους αν πεινάσουν.


Δεν έχουν όμως. Πολλά λιποθυμούν από την ασιτία. Εκεί κατήντησαν πολλές οικογένειες οι οποίες μέχρι πρότινος ούτε πεινούσαν ούτε δυσπραγούσαν.

Η παρούσα κυβέρνηση επεκτείνει και ολοκληρωνεί τη μετατροπή μας σε κοινωνία φτωχών ισοπεδώνοντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο για να σώσει τη διορισμένη νομενκλατούρα και τους πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες, μέχρι να ισοπεδωθούν και αυτοί. 

Τα παιδιά μας καλούνται να τρώνε σχολικά γεύματα επιστρέφοντας στα χρόνια μετά τον πόλεμο όταν μοίραζαν γάλα στα σχολεία.

Κι αυτές οι "επιτυχίες" θα επεκταθούν, όσοι κάθε ένας μας θα πέφτει.

Θα μας μοιράζουν λίγα γεύματα, λίγο κρέας, λίγα φάρμακα, λίγα καύσιμα, λίγο ρεύμα, λίγο νερό, λίγα ρούχα ώστε να μάθουμε να κοιτάμε χαμηλά, να ανεχόμαστε, να υπομένουμε, να μη μιλάμε και να μη χρησιμοποιούμε λέξεις που "απαγορεύονται". Μη τυχόν ποτέ σηκώσουμε το βλέμμα και θυμηθούμε τι είμαστε. Η προφητεία του Οργουελ εκπληρώνεται.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ