2017-05-22 09:44:04
Φωτογραφία για Προσοχή: Αν φέτος το καλοκαίρι δείτε στην παραλία αυτό το μοβ πράγμα μείνετε μακριά
Ποιο το επικίνδυνο είδος μέδουσας που πρέπει να αποφεύγετε φέτος στις παραλίες;

Αν φέτος το Καλοκαίρι δείτε στην παραλία ένα τέτοιο μοβ πράγμα, τρέξτε αμέσως προς την αντίθετη κατεύθυνση Όσοι τύχει να πάνε διακοπές εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, συνιστάται να μείνουν μακριά από την μέδουσα Πορτογαλική καραβέλα, τόσο στο νερό όσο και στην αμμουδιά.

Η μέδουσα πλέον έχει εμφανιστεί και στη Μεσόγειο, αλλά έχει φτάσει και μέχρι τις ακτές των ΗΠΑ.

Όσο όμορφη και εξωτική μπορεί να φαίνεται αυτή η μέδουσα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Τα πλοκάμια αυτού του παράξενου θαλάσσιου πλάσματος είναι δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν έντονο και επώδυνο τσίμπημα. Ακόμα και αν ξεβραστούν στην ακτή και έχουν περάσει αρκετές μέρες, το δηλητήριό τους μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Ένα τέτοιο τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις του οργανισμού, μεταξύ των οποίων είναι: επώδυνη ερυθρότητα, καρδιακή δυσφορία, πυρετός, σοκ, αλλεργική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικές δυσκολίες, παράλυση και πιθανώς ακόμη και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις.


Αν τύχει και σας τσιμπήσει μια τέτοια μέδουσα, αναζητήστε ιατρική βοήθεια και μην ουρήσετε την προσβεβλημένη περιοχή! Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, τα ούρα θα το χειροτερέψουν. Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε τον πόνο και το οίδημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα παράξενα θαλάσσια πλάσματα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάσετε και να τη πάρετε στα χέρια:
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ