2017-05-22 10:24:12
Φωτογραφία για Χωρίς τέλος το δράμα για τη μητέρα του αγνοούμενου στην Αλόννησο: «Το παιδί μου το έχουν σκοτώσει»
Άφαντος παραμένει εδώ και εννιά μήνες ο 30χρονος Γιώργος Καραμιχαηλίδης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την 30ή Αυγούστου του 2016 στην Αλόννησο, όπου είχε πάει με τη φίλη του για ολιγοήμερες διακοπές.

Η μητέρα του Ματούλα Κουτρώτσιου δηλώνει απογοητευμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς δεν έχει βρεθεί ίχνος από το 30χρονο παλληκάρι.

Σε δέκα ημέρες συμπληρώνονται ακριβώς εννιά μήνες από τότε που χάθηκε στα νερά της Αλοννήσου ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης. Η μητέρα του δηλώνει απογοητευμένη, καθώς «κανένας δεν ενδιαφέρεται πλέον να βρεθεί. Έχει αφήσει τα κοκαλάκια του στου Βότση. Δεν μ’ ακούει κανείς».

Η μητέρα του Ματούλα Κουτρώτσιου

Η Ματούλα Κουτρώτσιου δηλώνει ευθαρσώς και δημόσια ότι «το παιδί μου το έχουν σκοτώσει στα νερά της Αλοννήσου».

Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου, που έπεσε στη θάλασσα για μπάνιο, αγνοείται και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με την φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι ψαράδες ειδοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα. Τι απέγινε ένας άνδρας 1,90 μ. ύψος;

Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η κ. Κουτρώτσιου θεωρεί ότι η σορός του παιδιού της έχει ποντιστεί στον πυθμένα του θαλάσσιου χώρου της Αλοννήσου, σε μεγάλο βάθος… Γι’ αυτό και ζήτησε από την Εισαγγελία Βόλου πρόσφατα επανάληψη των ερευνών στη θάλασσα από δύτες.

«Έχουν πέσει σε αντιφάσεις όσοι κατέθεσαν… Τον απώθησαν από την βάρκα… Όλοι οι κάτοικοι του νησιού μου λένε ότι τον χτύπησε ο νταής… Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Έχω καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και εναντίον αυτών που τον εξέθεσαν σε κίνδυνο. Βρήκαμε τα ρούχα του, το κινητό του, τα κλειδιά του σπιτιού, τα 600 ευρώ και το ένα του παπούτσι. Το άλλο παπούτσι και το πορτοφόλι του δεν βρέθηκαν», δήλωσε η κ. Κουτρώτσιου στη «Θ».

Η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017 δια των δικηγόρων της κ.κ. Δεσύλλα και Διαλυνά μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά δύο ατόμων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιός της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για τον λόγο, ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε συσχετίσει τη μήνυση της κ. Κουτρώτσιου, με την προκαταρκτική εξέταση, που είχε παραγγελθεί για την ίδια υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ακολούθησε, συγκεντρώθηκαν καταθέσεις από τους λιμενικούς, τους συγγενείς του εξαφανισθέντα, τους ψαράδες της περιοχής που τον είδαν τελευταία φορά κ.αλ.

Χωρίς «φως το τούνελ» της εξαφάνισης

Μετά την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη είχαν βγει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ τα ρούχα του 30χρονου είχε ζητηθεί να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και να γίνει αναπαράσταση της σκηνής πριν την εξαφάνιση του Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο.

Στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» που προβλήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ο δεύτερος ψαράς που είδε για τελευταία φορά τον Γιώργο Καραμιχαϊλίδη πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης, είχε δηλώσει πως νωρίτερα το μοιραίο βράδυ είχε βγει με το φουσκωτό στα ανοιχτά για ψάρεμα με τον φίλο του και το παιδί του. Επέστρεψαν γύρω στις εννιά και ο φίλος του έφυγε, για να συνοδέψει τον γιο του στο σπίτι, με σκοπό να ξαναγυρίσει. Τότε είδε κάποιον να μπαίνει στο διπλανό καΐκι. «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν συγγενής του ιδιοκτήτη, μετά όταν είδα ότι πήγε να το κλέψει, κατάλαβα. Πριν δύο χρόνια είχαμε ληστείες με καλάσνικοφ στην Αλόννησο, δεν μπορείς να ψυχολογήσεις τον άλλον μέσα στη νύχτα και πως θα αντιδράσει. Ήξερα εγώ αν είχε όπλο; Αν με άδειαζε εμένα δηλαδή, τι θα έλεγαν τώρα; Ο τύπος έπεσε στη θάλασσα, από εκεί και πέρα έπρεπε να καλέσω τη Λιμενική Αρχή και αυτόν που είχε το σκάφος», είχε δηλώσει.

Γύρω στις δέκα, ο φίλος του γύρισε στο λιμάνι, πλησίασαν το καΐκι και ρώτησε τον Γιώργο τι γύρευε εκεί. «Αυτός τότε έπεσε στη θάλασσα και εγώ γύρισα πίσω και έσβησα τη μηχανή. Δεν έκανα κάτι δηλαδή ασυνήθιστο. Εγώ πήγα να βγω έξω με πλάγιο τρόπο μπας και ασχοληθεί με το καΐκι εκεί και ειδοποιήσω τις Αρχές. Εφόσον δεν τα κατάφερα, ξαναγύρισα γιαλό, σταμάτησα, έσβησα τη μηχανή, πήρα τα κλειδιά, τα πέταξα έξω, δεν τον βλέπαμε πουθενά και παίρνω τηλέφωνο κατευθείαν. Αυτός ήταν πιο πέρα και έλεγε κάτι ασυναρτησίες. Άντε βγάλε άκρη…».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου με ποιο τρόπο ο φίλος του απώθησε τον Γιώργο, όταν εκείνος πλησίασε το φουσκωτό, απάντησε: «Δεν είδα. Αυτός ήταν στην πρύμνη, εγώ ήμουν στο κέντρο, όπου είχα σβήσει τη μηχανή και κρατούσα το σκάφος από το δίπλα σκάφος να μην μας φύγει. Του είπε «φύγε από εδώ» και δεν νομίζω να τον ακούμπησε. Τράβηξε τον σάκο του, γιατί ήταν πιασμένος στο σκάφος. Μετά ο Γιώργος τον πήρε και έφυγε. Ούτε αντίδραση έφερε, ούτε τίποτα. Εξαφανίστηκε. Και ήξερε πάρα πολύ καλό κολύμπι. Ούτε καν μπήκα στη διαδικασία να τρέξω να τον πιάσω. Δεν θα τον έφτανα. Ήταν καλύτερος κολυμβητής από εμένα». Ισχυρίστηκε ακόμα πως μόλις ο σάκος του Γιώργου βάρυνε, επειδή βράχηκε, τον άφησε και έβγαλε τα ρούχα του, τα οποία βρέθηκαν την άλλη μέρα. «Λένε για εμάς που μπλέξαμε χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Η φίλη του τι έκανε; Της είπε ότι πάει μια βόλτα. Πού πας; Παίρνεις και τον σάκο μαζί. Που πας; Δεν τον ακολουθείς; Κάτι να κάνεις. Να δεις τι γίνεται. Αφού ήξεραν το πρόβλημα, που είχε το παιδί. Εγώ νομίζω ότι έφυγε από την Αλόννησο την άλλη μέρα το πρωί και είναι μια χαρά…».

Ένας ακόμη σημαντικός μάρτυρας υποστήριξε ότι άκουσε φωνές περίπου στη μία τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του νεαρού Θεσσαλονικιού, από μια σπηλιά πολύ κοντά στο λιμάνι του Βότση. Ο Δημήτρης Παπαβασιλείου δήλωσε πως οι φωνές ακούστηκαν από την πλευρά του γκρεμού ή της σπηλιάς, που βρίσκεται δεξιά του λιμανιού. Δεν αποκλείει το γεγονός οι αντρικές φωνές να ακούστηκαν από τη θάλασσα. Όπως είπε, όσο ήταν στη θάλασσα και ψάρευαν με τον πατέρα του, δεν γνώριζαν για το περιστατικό, ώστε να πλησιάσουν και να φωτίσουν το σημείο. Κανείς δεν τους ενημέρωσε, ούτε το Λιμεναρχείο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ