2017-05-22 18:09:33
Φωτογραφία για Συναγερμός: Ο Ερντογάν ακύρωσε ξαφνικά όλες(!) τις συναντήσεις με ξένους ηγέτες – Eμπλοκή σε Συρία ή Αιγαίο; Επεισόδιο σε εξέλιξη με ΗΠΑ
Συναγερμός έχει σημάνει σε Τουρκία αλλά και σε ευρωπαϊκές και μη πρωτεύουσες καθως ο Τούρκος Πρόεδρος ακύρωσε αιφνιδιαστικά όλα τα ραντεβού του με ξένους ηγέτες και τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν πήγε στο επίσημο γεύμα στο Ντολμά Μπαχτσέ όπως είχε προγραμματισθεί ενώ δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Μυστήριο καλύπτει την αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν τόσο με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ.

Για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί, ειδικότερα με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.


Στο γεύμα, αντί του Ρ.Τ. Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με την Άγκυρα προχωρά σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Αμερικανό πρέσβη και να απαιτεί εξήγηση για την μη επαγγελματική συμπεριφορά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προς τους σωματοφύλακες του Ρ.Τ.Ερντογάν. Αργότερα επανήλθε στο θέμα ζητώντας να επεκταθεί η έρευνα εκτός από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και στις υπηρεσίες φύλαξης και τους αστυνομικούς.

Οι τουρκικές αρχές κάλεσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό έγινε γνωστό από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Οι ΗΠΑ διατύπωσαν την περασμένη εβδομάδα την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία μετά τις συμπλοκές που ξέσπασαν στους δρόμους της Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και Τούρκων σωματοφυλάκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2017/05/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ