2017-05-23 08:03:47
Φωτογραφία για Τι είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων
Οι πολιτικοί τα πιο σημαντικά πράγματα τα λένε εκτός γραφείου. Δεν γνωρίζουμε τι οδηγεί στην “απελευθέρωσή” τους, πάντως είναι γεγονός ότι όταν οι συναντήσεις τους με δημοσιογράφους δεν έχουν τη κλασική μορφή μιας τυπικής συνέντευξης ή συνέντευξης Τύπου, τα όσα λέγονται είναι πάντα πιο αληθινά και σίγουρα πιο ουσιαστικά.

Αυτό συνέβη και με την επαφή που ΄χει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ στη χθεσινή “μίνι άσκηση” με την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και στο μεσημεριανό τραπέζι σε νησί του Αιγαίου.

Τα περισσότερα που ΄χουν σχέση με τα επιχειρησιακά δεν γράφονται. Όμως γράφονται τα όσα ενδιαφέροντα είπε για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ο ΥΕΘΑ:

•Πρώτα απ΄ όλα ξεκαθάρισε ότι τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό θα ΄λειπε θα πείτε ,λίγους μόλις μήνες μετά από την επιλογή τους.

•Έκανε σαφές ότι ο ίδιος επιλέγει “μόνο Α/ΓΕΕΘΑ, τον οποίο έχω αποφασίσει να ακούω”. Προφανώς παραδέχεται ότι έχει τη γνώμη του για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά υποστηρίζει ότι η εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ είναι καθοριστική και για τη γνώμη του.


•Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Ότι αν κάτι πάει στραβά οι ευθύνες των Αρχηγών είναι σαφώς πιο “βαριές” σε σχέσεις μ΄ άλλες εποχές που Αρχηγοί “επιβλήθηκαν” κι έπρεπε όσοι τους κάλυψαν να “υποστηρίξουν” την λανθασμένη επιλογή τους. Ο Καμμένος υποστηρίζει ότι δεν έχει τέτοια “βαρίδια”.

•Σημαίνει αυτό ότι η θητεία Αρχηγών που θεσπίστηκε επί των ημερών του είναι “άδειο πουκάμισο”; Όχι βεβαίως. Όμως δεν σημαίνει ότι οι Αρχηγοί δεν θα αξιολογούνται τουλάχιστον στο μέσον της θητείας τους. Κάθε μέρα αξιολογούνται θα πείτε, αλλά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αυτό ίσως να γίνεται πιο συστηματικά.

Αυτονόητα όλα αυτά θα σχολιάσουν ίσως κάποιοι. Στην Ελλάδα δεν νομίζουμε ότι είναι και τόσο αυτονόητα. Γι΄ αυτό όπως ξαναγράψαμε καλό θα ΄ναι να επικεντρωθούν όλοι στην ουσία της δουλειάς τους,γιατί η θητεία δεν αποκλείει την αξιολόγηση. Λέξη που από μόνη της προκαλεί άγχος τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CE%BF-%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ