2017-05-24 19:10:11
Φωτογραφία για Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα! (όχι δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο)
Αν πιστεύατε ότι το ελαιόλαδο κατέχει την πρώτη θέση στις εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ μάλλον πέσατε έξω.

Όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς η φέτα και το ελαιόλαδο δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις των ελληνικών εξαγωγών προς την Αμερική.

Παρά το γεγονός ότι οι ελιές και τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών παραμένουν ισχυρά χαρτιά στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, άλλος είναι ο «βασιλιάς».

Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ! Αξίζει να σημειωθεί ότι ρυμουλκούμενα και ημιρυμολκούμενα κατέχουν τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι τα τελευταία 10 χρόνια καταγράφεται αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε το reddit, όσον αφορά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις εξαγωγές προς την Αμερική τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία εξάγουν αυτοκίνητα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία εξάγουν πετρελαιοειδή ενώ ή Γαλλία και η Πολωνία αεριοστρόβιλους.
newsbomb.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ