2017-05-25 11:29:42
Φωτογραφία για Νέα έκρηξη χρεών προς την εφορία: Αγγίζουν τα €80 δισ. παρά τις 100 δόσεις
Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία μόλις κατά 188 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο ήταν απλώς μια «παρένθεση» Η πολιτική του «πληρώνω ότι μπορώ στην εφορία για να μην μου κουρέψουν τις καταθέσεις», δεν είχε συνέχεια τον Αύγουστο με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την εφορία να πάρουν ξανά την… ανηφόρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι «καινούργιες» ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που συσσωρεύτηκαν μετά την 1/1/2015 έφτασαν τον Αύγουστο στα 6,923 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 645 εκατ. ευρώ έναντι του Ιουλίου.

Η αντίστοιχη αύξηση του Ιουλίου έναντι του Ιουνίου, ήταν 388 εκατ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ακόμη… χειρότερες ημέρες δεδομένου από το τέλος του μήνα μέχρι και το τέλος του έτους, θα βεβαιωθούν φόροι – πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις όπως ο ΦΜΥ κλπ- άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αρχή θα γίνει στο τέλος του μήνα με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ενώ θα υπάρξει συνέχεια με ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή  φόρου, τέλη κυκλοφορίας, αυξημένο ΦΠΑ κλπ.

Τα συνολικά χρέη προς την εφορία, ξεπέρασαν πλέον και τα 79 δισεκατομμύρια ευρώ παρά τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 545 εκατ. ευρώ αν προστεθεί το συσσωρευμένο χρέος μέχρι 31/12/2014 (72,18 δισεκατομμύρια ευρώ) με την καινούργια οφειλή που σχηματίστηκε από τις αρχές του χρόνου (6,923 δισ. ευρώ).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ