2017-05-25 12:57:54
Φωτογραφία για Θυμάστε τον μικρούλη που γεννήθηκε με ένα επιπλέον κεφάλι στα πλευρά του; δείτε πως έγινε χάρη στη επίμονη των γιατρών
Γιατροί στην Ινδία προχώρησαν σε επιτυχή τετράωρη εγχείρηση αφαίρεσης παρασιτικού διδύμου από νεογέννητο κοριτσάκι Το παρασιτικό δίδυμο τρεφόταν από την κυκλοφορία του αίματος και στερούσε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για υγιή ανάπτυξη, αναφέρουν οι χειρουργοί.

Το κεφάλι ήταν υποανάπτυκτο, καθώς δεν είχε αυτιά και μάτια και είχε και ένα τρίτο χέρι.

Μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο στη πόλη Jahazpur της Ινδίας, όταν βίωσε πόνους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Αμέσως υποβλήθηκε σε υπέρηχο και της ανακοίνωσαν ότι κυοφορούσε δίδυμα, αλλά δεν κατάλαβαν ότι το ένα έμβρυο ήταν παρασιτικό.

Σε αντίθεση με τα σιαμαία δίδυμα, ένα από τα δύο έμβρυα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ή εξαρτάται πλήρως για τις ζωτικές του λειτουργίες από το πλήρως αναπτυγμένο έμβρυο.

Οι περιπτώσεις παρασιτικών διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνιες και πιστεύεται ότι συμβαίνουν μία φορά στις ένα εκατομμύριο γέννες, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία.


Ο Δρ.Vijiyeta Garg, γυναικολόγος που επέβλεψε την έγκυο γυναίκα, διαβεβαίωσε την οικογένεια ότι τόσο η μητέρα όσο και το παιδί ότι μπορούν να σωθούν.

Ωστόσο, ο 24χρονος σύζυγός της, που εργάζεται ως αγρότης, επέμενε ότι η η ζωή της μητέρας έχει προτεραιότητα και η ζωή του μωρού έχει δευτερεύουσα σημασία.

Έπειτα από επιτυχή καισαρική τομή, μητέρα και παιδί ήταν σε καλή κατάσταση υγείας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο 540 χιλιόμετρα μακριά.

Η εγχείρηση που έγινε στις 26 Απριλίου ήταν επιτυχής, παρά το γεγονός ότι το νεαρό ζευγάρι θεωρούσε ότι μπορούσε να χάσει το πρωτότοκο παιδί τους.

Ο Δρ. παιδίατρος Pravin Marthur αναφέρει: «Είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις παρασιτικού διδύμου. Οι γονείς δεν γνώριζαν για το δεύτερο έμβρυο και το έμαθαν κατά τον υπέρηχο, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν παρασιτικό δίδυμο. Οι γονείς συγκλονίστηκαν όταν είδαν το μωρό. Έπρεπε να τους πείσουμε να δεχτούν για την εγχείρηση, για να σωθεί η ζωή της κόρης τους. Έπειτα από άμεση σύσκεψη με ομάδα καθηγητών ιατρικής και γιατρών, αφαιρέσαμε επιτυχώς το κεφάλι από το αναπτυγμένο μωρό.»

Το νοσοκομείο δεν επιβάρυνε οικονομικά τους γονείς με το κόστος της εγχείρησης. Το μωρό αναρρώνει καλά και θηλάζει. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο στο τέλος της εβδομάδας.

Τα παρασιτικά δίδυμα είναι συνήθως αποτέλεσμα καθυστέρησης στο διαχωρισμό των εμβρύων κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Σχηματίζονται όταν ένα έμβρυο αναπτύσσει κυρίαρχη ανάπτυξη εις βάρος ενός άλλου εμβρύου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ