2017-05-25 13:15:16
Φωτογραφία για Το Ελληνικό κοινοβούλιο κατηγορήθηκε για γελοιοποίηση του Χριστιανισμού και την ανοχή στο Ισλάμ
© AFP 2017 / Aris Messinis ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου – RIA Novosti.  Ο Ελληνικός  Ορθόδοξος  κλήρος κατηγόρησε τους βουλευτές του κοινοβουλίου για παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών – οι βουλευτές πρόσφατα αποκάλεσαν  σκοταδισμό τις  διαμαρτυρίες κατά  του νόμου  για την καύση των νεκρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  AgionOros.

Την Καύση νεκρών νομιμοποίησαν  στην Ελλάδα το περασμένο έτος.  Το νομοσχέδιο καταδικάστηκε από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

«Η συμπεριφορά του  Ελληνικού  κόμματος που κυβερνά δημιουργεί ερωτηματικά.

Ακόμη και σήμερα 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν υποβάλει προς συζήτηση στη Βουλή το ερώτημα  της δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική,  δικαιολογώντας  ότι η πρωτοβουλία τους στηρίζεται σε οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους και πριν 40 ημέρες, ορισμένα μέλη του ιδίου κόμματος στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση που  συγκλήθηκε κάθε διαμαρτυρία ενάντια στην καύση των νεκρών την χαρακτήριζαν ως σκοταδισμό και προσπάθησαν με πολύ πάθος , με έντονη συγκίνηση, δάκρυα,  τρέμουλο και λαϊκίστικες δηλώσεις για να την  επιβάλουν  νόμιμα», είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.


Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αντιτίθεται δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Ο ιερέας δεν αντιλαμβάνεται  την ασυνέπεια των δράσεων του κόμματος.  Δεν είναι ευχάριστο για τους βουλευτές «μονομερώς» να εκφράζουν σεβασμό για τις παραδόσεις του Ισλάμ και την ίδια στιγμή «περιφρονητικά να  χλευάζουν»  την χριστιανική παράδοση της ταφής.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει μέσα από μια μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση  να τονίσει την ανεξαρτησία του κράτους από τη θρησκεία δεν δικαιούται τέτοιες  απαξιωτικές   δηλώσεις, οι οποίες εκφράζουν την προκατάληψη και την έλλειψη ανεξαρτησίας στη λήψη αποφάσεων. Έτσι, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα εκ των πραγμάτων δεν σέβονται καμία θρησκευτική ταυτότητα ή την θρησκευτική ελευθερία», – κατέληξε ο Μητροπολίτης.

https://ria.ru
tokoutsavaki thesecretrealtruth
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ