2017-05-25 13:30:50
Φωτογραφία για Σύμπτωση ή όχι; 6 τρομοκρατικές επιθέσεις την 22η μέρα του μήνα – Οι αρχές εξετάζουν την ημερομηνία
Τα επακόλουθα στο Μάντσεστερ.

Editing – προσθήκες: Off the Record

Σύμπτωση; ή όχι;

Ενδεχομένως να εκπλαγείτε από το πόσες μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις συνέβησαν την 22η ημέρα του μήνα. Τουλάχιστον έξι, τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει και μια έβδομη αν επιστρέψετε στο 1970.

Η πιο πρόσφατη, είναι η βομβιστική επίθεση του Μάντσεστερ στις 22 Μαΐου 2017. Η έκρηξη σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 59, όταν ένας τρομοκράτης, ο Salman Abedi, πυροδότησε μια εκρηκτική συσκευή καθώς πλήθη έφυγαν από μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Όμως, σκεφτείτε και τις εξής:

22 Μαρτίου 2017: Η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Khalid Masood ήταν υπεύθυνος για αυτήν την επίθεση. Επιτέθηκε στους ανθρώπους στη γέφυρα, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτάσει στο Κοινοβούλιο.


22 Μαρτίου 2016: Η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το σύστημα μετρό των Βρυξελλών στο Βέλγιο.

22 Ιουλίου 2016: Ένας έφηβος ανοίγει πυρ στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Ο Ali David Sonboly, ένας 18χρονος Γερμανό-Ιρανός με διπλή εθνικότητα, περιγράφηκε ως ένας “καταθλιπτικός” και “αδιάφορος” έφηβος που διάβαζε σχετικά με πυροβολισμούς στο σχολείο.

22 Μαΐου 2013: Ο Lee Rigby, ένας τυμπανιστής του στρατού, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τρομοκράτες στο Woolwich του Λονδίνου.

O Lee Rigby δολοφονήθηκε από τους ισλαμιστές Michael Adebolajo, στην εικόνα, και τον Michael Adebowale.

22 Ιουλίου 2011: Μια από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην παγκόσμια ιστορία. Ο Άντερς Μπρέιβικ, τον οποίο η New York Times ονόμασε «μοναχικό πολιτικό εξτρεμιστή», ανατίναξε ένα κυβερνητικό κέντρο στη Νορβηγία, σκοτώνοντας 7, πριν κατευθυνθεί σε ένα νησιωτικό στρατόπεδο νεολαίας σκοτώνοντας 80 ανθρώπους. Η ημερομηνία του Μονάχου μπορεί να έχει συνδεθεί με την ημερομηνία της Νορβηγίας. Ο σκοπευτής του Μονάχου επηρεάστηκε από τον δεξιό Νορβηγό μαζικό δολοφόνο Μπρέιβικ, δήλωσε η αστυνομία.

22 Μαΐου 1970: Η σφαγή του λεωφορείου Avivim ήταν τρομοκρατική επίθεση σε Ισραηλινό σχολικό λεωφορείο στις 22 Μαΐου 1970, στην οποία σκοτώθηκαν 12 Ισραηλινοί πολίτες, εννέα από αυτούς παιδιά και 25 τραυματίστηκαν.

Υπήρξε επίσης μια αποτυχημένη προσπάθεια να ανατιναχθεί ένα εστιατόριο στο Έξετερ με μια βόμβα καρφιών στις 22 Μαΐου 2008.

Βέβαια, υπάρχουν πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν συνέβησαν την 22η ημέρα του μήνα, ξεκινώντας με το προφανές, την 11 Σεπτεμβρίου 2001. Η επίθεση στη σήραγγα του Λονδίνου έγινε στις 7 Ιουλίου 2005 και σκότωσε 56 άτομα. Η επίθεση φορτηγού την ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία ήταν στις 14 Ιουλίου 2016, η επίθεση του Τσάρλι Χέμπντο ήταν τον Ιανουάριο και η σφαγή του Pulse Nightclub στο Ορλάντο ήταν στις 12 Ιουνίου 2016. 

Κανείς δεν είναι σίγουρος τι να υποθέσει για το επαναλαμβανόμενο μοντέλο της 22ης μέρας, ούτε καν οι αρχές. “Οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούνται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο η ημερομηνία – 22η του μήνα – να είναι σημαντική, αν και οι αρχικές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει σύνδεσμος”, αναφέρει η Βρετανική Daily Mail.

Η μητέρα του Rigby, η Lyn, δημοσίευσε μια δήλωση μετά την επίθεση του Μάντσεστερ. “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία. Η καρδιά μου είναι μαζί με όλες τις οικογένειες που πλήττονται από την τρομοκρατική επίθεση”, ανέφερε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πηγή: 

http://heavy.com/news/2017/05/terrorist-attacks-on-the-22nd-date-same-day-manchester-lee-rigby-westminster-brussels/

offtherecord.net.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ