2017-05-25 17:10:09
Φωτογραφία για Ξέρετε τι αισθάνεται το έμβρυο όταν γελάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Όλοι έχουμε γελάσει με την ψυχή μας! Με γέλια ικανά να θεραπεύσουν την ψυχή μας και να φέρουν δάκρυα ευτυχίας στα μάτια μας! Και το καλύτερο; Αποδεικνύεται ότι αυτά δεν είναι μόνο υπέροχες στιγμές για μας – είναι και για το αγέννητο μωρό μας!

Από έξι μηνών, το έμβρυο επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Επιστημών Ψυχολογίας. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ισχυρά ώστε η συναισθηματική μας υγεία μπορεί να διαμορφώνει τη στάση του μωρού μας για τη ζωή.

Το τι τρώμε, πώς διαχειριζόμαστε το άγχος, τα βγάζουμε πέρα με τη θλίψη, φροντίζουμε το σώμα μας – όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το μικροσκοπικό μωρό στη μήτρα μας.

Πώς ακριβώς το γέλιο επηρεάζει το μωρό;

Είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ

Σωματικά, το μωρό κινείται πάνω και κάτω όταν γελάει η μητέρα.

«Όταν παρακολουθούμε το έμβρυο στο υπερηχογράφημα και η μητέρα αρχίζει να γελάει, μπορούμε να δούμε το έμβρυο, να είναι ανάποδα στη μήτρα και το κεφάλι να πηγαίνει πάνω κάτω σαν να αναπηδά σε ένα τραμπολίνο» δήλωσε ο Janet DiPietro, από το τμήμα ερευνών του John Hopkins
. «Όταν οι μητέρες παρακολουθήσουν στην οθόνη τι γίνεται στη μήτρα τους, γελούν πιο έντονα και το έμβρυο ανεβαίνει και κατεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα. Αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρέσει στους ανθρωπους το τρενάκι του λούνα παρκ.»

Ο Δρ. DiPietro έχει κάνει πολλές έρευνες για τα έμβρυα. Δώδεκα εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό, συμπεριφέρεται ήδη σαν νεογέννητο. Αυτό σημαίνει ότι το γέλιο μας επηρεάζει τα συναισθήματά του καθώς και την κίνηση.

Η διάθεση μεταφέρεται (κατά κάποιο τρόπο) στο μωρό μας

Οι μακροχρόνιες ανησυχίες, το άγχος ή η κατάθλιψη αλλάζουν το αγέννητο μωρό σας. Οι μαμάδες που είναι άκρως ανήσυχες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ανήσυχα μωρά. Τα μωρά που γεννιούνται από καταθλιπτικές μητέρες είναι 1,5 φορές πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών και έχουν περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, όπως επιθετικότητα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμόνες μπορούν να περάσουν στον πλακούντα. Με άλλα λόγια, στο περιβάλλον του μωρού.

Προφανώς, το άγχος και η κατάθλιψη είναι δύσκολο να ελεγχθούν, οπότε προσπαθήστε να κάνετε κάτι για να ελαφρύνετε αυτές τις ορμόνες: όπως το βαθύ γέλιο. Το γέλιο όχι μόνο μας κάνει προσωρινά πιο ευτυχισμένους, αλλά επιπλέον, αλλάζει το σώμα μας, σύμφωνα με την Mayo Health Clinic.

Το γέλιο μάς κάνει πιο ευτυχισμένους επειδή αναπνέουμε περισσότερο οξυγόνο, που αυξάνει τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλό μας. Μας βοηθά επίσης να χαλαρώσουμε απελευθερώνοντας την ένταση των μυών και τονώνοντας την κυκλοφορία. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα κυμαίνονται από ένα βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα μέχρι την ανακούφιση του πόνου και την αυξημένη προσωπική ικανοποίηση – όλα τα πράγματα που επηρεάζουν το μωρό μας.

Το μωρό μας θυμάται το γέλιο μας

Όπως ακριβώς γνωρίζετε ήδη, το αγέννητο μωρό μας, μάς γνωρίζει. Σκεφτείτε πόσα συμπεράσματα για την προσωπικότητά του μπορείτε να βγάλετε ήδη από το πόσο δραστήριο είναι. Το μωρό κάνει το ίδιο για τη δική μας προσωπικότητα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καρδιακός ρυθμός του μωρού μας επιβραδύνεται όταν μιλάμε. Η φωνή μας, το γέλιο μας, το τραγούδι μας και το κλάμα μας είναι οικεία στο μωρό μας. Τα αναγνωρίζει και είναι χαλαρωτικά γι’ αυτό.

Για τις μέρες που δεν μπορούμε να γελάσουμε

Όλοι έχουμε κακές μέρες. Μην αφήσετε αυτό να σάς ανησυχεί. Περιστασιακά, το άγχος ή οι κακές ημέρες δεν θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο μωρό σας. Κάντε ένα μακρύ μπάνιο, αναπνεύστε βαθιά, μάθετε γιόγκα ή απολαύστε μια μέρα περιποίησης. Αλλά όσο πιο συχνά γίνεται, αφήστε το μωρό σας να αισθάνεται την ευχάριστη αίσθηση του γέλιου σας!

Πηγή: Babyradio thesecretrealtruth
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ