2017-05-25 18:15:46
Φωτογραφία για Κοινή Δήλωση ΕΣΠΕΕΒ & ΕΣΠΕΕΛ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.

 και της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. συναντήθηκαν στο Βόλο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την δευτεροβάθμια Σωματειακή εκπροσώπηση των Στρατιωτικών.

Η ανωτέρω συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν έντονων ανησυχιών των Στρατιωτικών, μελών και μη μελών των Ενώσεων, που υπηρετούν στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη διαβούλευση για την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου των Στρατιωτικών, εμφανίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων δύο (2) δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Σ. & Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) εκπροσωπώντας τους Στρατιωτικούς, παρόλο που ο ν.4407/2016 αναφέρει ότι θα υπάρχει μόνο ένα δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης των Στρατιωτικών με την επωνυμία . Αποτέλεσμα αυτού είναι να υφίσταται μεγάλου μεγέθους σύγχυση στις τάξεις των Στρατιωτικών.

Δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, οι δύο εναρμονισμένες με τον ν.4407/16 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τοποθετούνται επί του θέματος ως εξής:


1. Κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη να δώσουν το συντομότερο δυνατό μια οριστική και αμετάκλητη λύση στο θέμα της δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.

2. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, παραμένουν σε καθεστώς ετοιμότητας να προβούν σε κινήσεις νομιμότητας όταν και εάν απαιτηθεί, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ανωτέρω αιτήματος.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο

Πρόεδρος

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.

Ο

ΠρόεδροςΕ.Σ.Π.Ε.Λ.

Βασίλειος Δερβίσης

Θωμάς Ντιντιός

Σγός (ΤΟΠ)

Υπσγός (ΤΤΗ)

6983504250
6983509548
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ