2017-05-26 08:04:07
Φωτογραφία για Η απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών στα περί κομματικού στρατού
Για χιλιάδες προσλήψεις εκτός μνημονιακών περιορισμών με στόχο τη δημιουργία του κομματικού στρατού και του πελατειακού κράτους έκαναν λόγο δήμαρχοι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου έκανε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αφαιρεί την αναπτυξιακή δυνατότητα στους δήμους με το 4ο Μνημόνιο και προωθεί τη Μονάδα Οργάνωσης Διοίκησης για να κάνει προσλήψεις και τα έργα που θέλει μέσω ΕΣΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του κάνει λόγο για δήθεν «κόλπα» του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κομματικού στρατού.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών:

Η έγκριση σύναψης 1.339 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - διάρκειας έως 8 μηνών - σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού της χώρας, ικανοποιεί αιτήματα των ίδιων των Δήμων και όχι την αυθαίρετη επιθυμία οποιουδήποτε υπουργού.


«Ανταποδοτικού χαρακτήρα» υπηρεσία σημαίνει ότι οι δήμοι εισπράττουν από τους δημότες το αντίτιμο για την παροχή της. Υπό αυτή την έννοια, όχι μόνο δεν προκύπτει επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες και οι συμβασιούχοι τους είναι άκρως απαραίτητοι.

Οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις διενεργούνται από τους Δήμους με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ (Ν.2190/1994).

Οι ειδικότητες των εν λόγω εργαζομένων καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών, εργάτες γενικών καθηκόντων, καθαριότητας και κοιμητηρίων, οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, φύλακες. Γι’ αυτό και ο συσχετισμός τους με το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας 8μηνης διάρκειας, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν, παραπέμπει αποκλειστικά στη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, δια της μεθόδου «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ